adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g hal72 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
38g sajt132 kcal
Összesen
428
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g hal288 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
1713
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
45g hal26 kcal
-
6.3g vaj45 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
18g fehérbor15 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g tejföl18 kcal
-
13.5g sajt48 kcal
Összesen
155
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 922.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 158.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 101 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
428
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 100 g
Zsír
-
Összesen 123.6 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3689.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1160 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 1203 mg
-
Nátrium 1009 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 633.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1075 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 404 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 1060 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
1713
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
7 dkg vaj
-
1 db vöröshagyma
-
2 dl fehérbor
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 g tejföl
-
150 g sajt
Elkészítés
- Egy jénai tálban a vajon vagy margarinon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tengeri halfilét (nem szükséges kiengedni), megszórjuk sóval, borssal, szerecsendióval, és felöntjük a borral.
- Felforraljuk, és addig főzzük, míg a hal szét nem esik (ha egészben marad a halfilé típusa miatt, akkor krumplinyomóval összenyomkodjuk). Kis leve maradjon, de ha túl sok marad, akkor forraljuk el.
- Sóval elkevert tejfölt öntsünk hozzá, és jól keverjük össze. Felforraljuk, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Már nem forraljuk, kb. 10 percre, előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt ráolvad.
- Zöldséges rizzsel vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 22 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7547
- Feltöltés dátuma: 2010. június 10.
Ajánló
Fehérbor helyett vörösborral is próbáltam már, mikor mi van itthon. Vörösborral is finom, csak a színe változik meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Risi
32 recept
Egy kolleganőmtől kaptam a receptet, de évekig a fiókom mélyén lapult, míg egyszer ki nem próbáltam. Azóta az egyik kedvenc. Hal kicsit másként, nem a megszokott rántott vagy sült hal. Egy újabb variáció az együnk minél több halat elméletre. :-)