Borjú bécsi burgonyabundában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
DiaNatura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
150g borjúhús176 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
75g burgonyapüré85 kcal
-
0g só0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
Összesen
1110
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
300g borjúhús351 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
150g burgonyapüré170 kcal
-
0g só0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
2216
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
40.1g borjúhús47 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
13.4g finomliszt49 kcal
-
20.1g burgonyapüré23 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.1g napraforgó olaj151 kcal
-
2g sertészsír18 kcal
Összesen
297
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 81.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 992.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 368 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 193.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
1110
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.1 g
Zsír
-
Összesen 163.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 445 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1984.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 931 mg
-
Nátrium 735 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 386.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
2216
kcal
- 11% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg borjúhús
-
1 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 ek sertészsír
Elkészítés
- A vékony borjúszeleteket hagyományos módonmegforgatjuk a lisztben, és a pici sóval felvert tojásban. Végül zsemlemorzsa helyett burgonyapüréporban hempergetjük meg.
- Fele-fele arányban zsír és olaj keverékében sütjük ki.
- Amikor megsült papírtörlőre szedjük, ésa kezünkkel egy pici vízzel megspricceljük a tetejét.
- Alufóliával letakarva fogyasztásig melegen tartjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 13318
- Feltöltés dátuma: 2012. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
DiaNatura
132 recept
A rántott ételekben az olajban pirult zsemlemorzsa bizony sok embernél okozhat gyomorfájást, ezért én a vasárnapi rántott hús egyik felét zsemlemorzsa helyett burgonyapüréporral készítettem el. Nagyon finom lett, nem szívott fel annyi zsíradékot, mint a zsemlemorzsa, és még egy kis változatosságot is csempészett a hagyományos rántott hús ízvilágba. A vízzel spriccelést és lefedve kihűtést anyósomtól tanultam, aki a nagymamájától leste el ezt a kis „záróceremóniát”. Ezzel a módszerrel készítve nem szárad ki a panír és ropogós marad.