r
Nosalty Logó

Borjú bécsi burgonyabundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Borjú bécsi burgonyabundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1110 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 2216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    992.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1110 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    163.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1984.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 2216 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vékony borjúszeleteket hagyományos módonmegforgatjuk a lisztben, és a pici sóval felvert tojásban. Végül zsemlemorzsa helyett burgonyapüréporban hempergetjük meg.
  2. Fele-fele arányban zsír és olaj keverékében sütjük ki.
  3. Amikor megsült papírtörlőre szedjük, ésa kezünkkel egy pici vízzel megspricceljük a tetejét.
  4. Alufóliával letakarva fogyasztásig melegen tartjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13323
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

A rántott ételekben az olajban pirult zsemlemorzsa bizony sok embernél okozhat gyomorfájást, ezért én a vasárnapi rántott hús egyik felét zsemlemorzsa helyett burgonyapüréporral készítettem el. Nagyon finom lett, nem szívott fel annyi zsíradékot, mint a zsemlemorzsa, és még egy kis változatosságot is csempészett a hagyományos rántott hús ízvilágba. A vízzel spriccelést és lefedve kihűtést anyósomtól tanultam, aki a nagymamájától leste el ezt a kis „záróceremóniát”. Ezzel a módszerrel készítve nem szárad ki a panír és ropogós marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...