r
Nosalty Logó

Birkapörkölt sütőzacskóban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
DiaNatura
Birkapörkölt sütőzacskóban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    172 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    516 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 1395 kcal
  • 10% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőzacskót előkészítjük a hozzávalók belehelyezésére, a végét egy kicsit visszahajtjuk, hogy egy betölthető zsákocskát kapjunk.
  2. A vöröshagymát (esetleg aprítógépben) nagyon apróra szeleteljük, a zacskó aljába kanalazzuk.
  3. Rámérjük az olajat, sót, fűszereket és a zacskóban egy kanállal összekeverkeverjük.
  4. Rárakjuk a darabolt húst, majd ráöntjük a vizet is.
  5. A zacskó tetején egyszoros csomót kötünk, vagy ha van,elzárószalaggal lezárjuk, majdegy kicsit összerázogatjuk.
  6. A sütőzacskót a csomóval a tetején belehelyezzük egy tepsibe, majdcsomó alatt egy ollóval nagyon kicsit bevágjuk, hogy szét ne durranjon sütés közben!
  7. A sütőben 1 óra alatt a gázsütő 5-ös fokozatán készre sütjük, félidőben kicsit megmozgatjuk a zacskót, aztán hagyjuk, hogy tegye a dolgát!:)
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10802
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Pörköltet szerettem volna készíteni, de villámgyorsan, mert rengeteg dolgom volt és nem tudtam mellette ott maradni. Azt gondoltam, hogy a fiatal bárány hús alkalmas arra, hogy ilyen gyors változatban készítsem el, kicsi adagom volt belőle így megpróbáltam. Tökéletes lett!  Egészen biztos, hogy máskor is fogok más húsféléből is ugyanígy pörköltet készíteni, !:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...