Birkapörkölt sütőzacskóban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
DiaNatura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
465
kcal
- 10% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1395
kcal
- 10% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
55.1g bárányhús147 kcal
-
12.4g vöröshagyma5 kcal
-
4.4g olívaolaj39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g fűszerpaprika2 kcal
-
27.5g víz0 kcal
Összesen
193
kcal
- 10% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 172 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
465
kcal
- 10% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 69 g
Zsír
-
Összesen 119 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1212.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 676 mg
-
Nátrium 247 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 516 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1047 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 761 micro
Összesen
1395
kcal
- 10% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 144 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
-
1 db vöröshagyma
-
4 ek olívaolaj
-
1 csipet só
-
1 csipet bors
-
2 dl víz
Elkészítés
- A sütőzacskót előkészítjük a hozzávalók belehelyezésére, a végét egy kicsit visszahajtjuk, hogy egy betölthető zsákocskát kapjunk.
- A vöröshagymát (esetleg aprítógépben) nagyon apróra szeleteljük, a zacskó aljába kanalazzuk.
- Rámérjük az olajat, sót, fűszereket és a zacskóban egy kanállal összekeverkeverjük.
- Rárakjuk a darabolt húst, majd ráöntjük a vizet is.
- A zacskó tetején egyszoros csomót kötünk, vagy ha van,elzárószalaggal lezárjuk, majdegy kicsit összerázogatjuk.
- A sütőzacskót a csomóval a tetején belehelyezzük egy tepsibe, majdcsomó alatt egy ollóval nagyon kicsit bevágjuk, hogy szét ne durranjon sütés közben!
- A sütőben 1 óra alatt a gázsütő 5-ös fokozatán készre sütjük, félidőben kicsit megmozgatjuk a zacskót, aztán hagyjuk, hogy tegye a dolgát!:)
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10817
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
DiaNatura
132 recept
Pörköltet szerettem volna készíteni, de villámgyorsan, mert rengeteg dolgom volt és nem tudtam mellette ott maradni. Azt gondoltam, hogy a fiatal bárány hús alkalmas arra, hogy ilyen gyors változatban készítsem el, kicsi adagom volt belőle így megpróbáltam. Tökéletes lett! Egészen biztos, hogy máskor is fogok más húsféléből is ugyanígy pörköltet készíteni, !:)