r
Nosalty Logó

Bhindi chicken

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mango
Bhindi chicken
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    837 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    3347 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1597 micro
Összesen 1408 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    306 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az okrát megmossuk, és levágjuk a két végét, majd kb 2-3 cm-es darabokra vágjuk, ha nem túl nagyok, akkor hagyhatjuk egészben is.
  2. Olajat hevítünk, majd a forró olajhoz adjuk az okrát. Közepes lángon hagyjuk sülni, néha kavarjuk át. Eleinte meglehetősen ragacsos lesz, nyálkás szálat látunk majd, ha kavarás közben megemeljük a kanalat. Az okra akkor jó, ha a kanál az olajból kiemelve már nem húz szálat. Szedjük ki a megsült okrákat egy tányérra, és tegyük félre.
  3. Az olajhoz, amelyben az okra sült hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, majd kevergetve pirítjuk tovább, amíg a gyömbér nyers illata elillan. Hozzáadjuk a feldarabolt zöld chilit és a felkockázott paradicsomot, majd hagyjuk, hogy a paradicsom kis levet eresszen.
  4. Ekkor adjuk hozzá a fűszereket, úgymint a chilliport (ha nem szeretjük erősen, akkor ez őrölt pirospaprikával helyettesíthető), a kurkumát, az őrölt koriandert, az őrölt római köményt, a sót és a garam masalat. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott és lecsöpögtetett csirkehús darabokat. Átkeverjük, lefedjük, és lassú tűzön főzzük.
  5. Ha a csirkehús megpuhult, a fedőt levéve főzzük tovább, amíg a felesleges víz elpárolog, és csak egy sűrű szósz marad hátra. Akkor lesz kész, ha az olaj elválik a szósztól. Ekkor hozzáadjuk az előzőleg megsütött okrát, illetve az apróra vágott friss korianderlevelet, majd óvatosan összekeverjük, és elzárjuk alatta a gázt. Lefedve pihentetjük 5 percig, majd chapatival vagy naan-nal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3180
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bhindi vagy másképpen okra Magyarországon nem annyira ismert (még), ám Afrikában és Ázsiában egy nagyon népszerű, és olcsó zöldségféle. Pakisztáni tartózkodásom során nagyon sokszor asztalra került, főként csirke nélkül, ami nekem még finomabb is volt, ám a férjem a csirkés változatra esküszik, így itthon általában hússal készítem. Ázsiai boltokban biztosan beszerezhető, ha nem jutunk friss okrához, akkor megteszi a fagyasztott is. Én kicsontozott csirkecombból készítettem, néhány kisebb csontos combbal, de a csirke bármely része felhasználható ízlés szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...