Bhindi chicken
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mango
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g okra35 kcal
-
125g csirke183 kcal
-
11g ghee75 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
4g koriander1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
352
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g okra142 kcal
-
500g csirke731 kcal
-
42g ghee301 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g chili0 kcal
-
4g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
-
15g koriander3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1408
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
29.7g okra8 kcal
-
29.7g csirke43 kcal
-
2.5g ghee18 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
11.9g paradicsom2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.2g garam masala0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
21.4g vöröshagyma8 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
1.8g gyömbér1 kcal
-
0.9g koriander0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
82
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 287.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 399 micro
Összesen
352
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.8 g
Zsír
-
Összesen 87.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2316.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 974 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1150.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 716 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 207 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 421 micro
-
α-karotin 324 micro
-
β-karotin 3347 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1597 micro
Összesen
1408
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 306 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg okra
-
0.5 kg csirke
-
2 teáskanál koriander
-
2 közepes db paradicsom
-
2 db chili
-
2 teáskanál garam masala
-
1 kávéskanál kurkuma
-
1.5 teáskanál római kömény
-
4 közepes db vöröshagyma
-
10 gerezd fokhagyma
-
5 cm gyömbér
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Az okrát megmossuk, és levágjuk a két végét, majd kb 2-3 cm-es darabokra vágjuk, ha nem túl nagyok, akkor hagyhatjuk egészben is.
- Olajat hevítünk, majd a forró olajhoz adjuk az okrát. Közepes lángon hagyjuk sülni, néha kavarjuk át. Eleinte meglehetősen ragacsos lesz, nyálkás szálat látunk majd, ha kavarás közben megemeljük a kanalat. Az okra akkor jó, ha a kanál az olajból kiemelve már nem húz szálat. Szedjük ki a megsült okrákat egy tányérra, és tegyük félre.
- Az olajhoz, amelyben az okra sült hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, majd kevergetve pirítjuk tovább, amíg a gyömbér nyers illata elillan. Hozzáadjuk a feldarabolt zöld chilit és a felkockázott paradicsomot, majd hagyjuk, hogy a paradicsom kis levet eresszen.
- Ekkor adjuk hozzá a fűszereket, úgymint a chilliport (ha nem szeretjük erősen, akkor ez őrölt pirospaprikával helyettesíthető), a kurkumát, az őrölt koriandert, az őrölt római köményt, a sót és a garam masalat. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott és lecsöpögtetett csirkehús darabokat. Átkeverjük, lefedjük, és lassú tűzön főzzük.
- Ha a csirkehús megpuhult, a fedőt levéve főzzük tovább, amíg a felesleges víz elpárolog, és csak egy sűrű szósz marad hátra. Akkor lesz kész, ha az olaj elválik a szósztól. Ekkor hozzáadjuk az előzőleg megsütött okrát, illetve az apróra vágott friss korianderlevelet, majd óvatosan összekeverjük, és elzárjuk alatta a gázt. Lefedve pihentetjük 5 percig, majd chapatival vagy naan-nal tálaljuk.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3180
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mango
23 recept
Bhindi vagy másképpen okra Magyarországon nem annyira ismert (még), ám Afrikában és Ázsiában egy nagyon népszerű, és olcsó zöldségféle. Pakisztáni tartózkodásom során nagyon sokszor asztalra került, főként csirke nélkül, ami nekem még finomabb is volt, ám a férjem a csirkés változatra esküszik, így itthon általában hússal készítem. Ázsiai boltokban biztosan beszerezhető, ha nem jutunk friss okrához, akkor megteszi a fagyasztott is. Én kicsontozott csirkecombból készítettem, néhány kisebb csontos combbal, de a csirke bármely része felhasználható ízlés szerint.