A bejgli második élete
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 54.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 219 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 216.4 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2826.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 947 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1086 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.8 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 329 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 604 mg
-
Retinol - A vitamin: 1316 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1020 micro
- 7% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A citromot alaposan megmossuk, és a héját lereszeljük. A bejgliket (legjobb, ha többféle) morzsává törjük.
- Az almákat meghámozzuk, és vékony cikkekre vágjuk. Citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg. A tojásokat feltörjük, a fehérjéket és a sárgájukat külön edénybe tesszük.
- Robotgép edényébe tesszük a vajat és a tojások sárgáit. A gép dagasztókarjaival habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a rumaromát, és beleszórjuk a néhai bejglik morzsáit. Teljesen tészta állagúra keverjük.
- A tojásfehérjéket egy másik edényben kemény habbá verjük. Édesítőszerrel édesítjük, és óvatosan beleforgatjuk a reszelt citromhéjat.
- Egy kerámia vagy hőálló sütőedényt vajjal kikenünk. Beletesszük az összekevert tésztát. Beborítjuk almaszeletekkel, és megszórjuk fahéjjal. Óvatosan ráhalmozzuk a tojáshabot.
- Sütőbe tesszük, és százhetven fokon addig sütjük, ameddig a hab aranybarna nem lesz.
- Az elkészült süteményt kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1065
- Feltöltés dátuma: 2016. január 17.
Ajánló
Mindenkinek, aki nem szereti kidobni a megmaradt süteményeket. Ezzel a módszerrel bármilyen sütemény új életre kelthető. Viszont egyáltalán nem diabetikus, ezért éppen csak megkóstoltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Nálunk nincs karácsony bejgli nélkül. Sőt, továbbmegyek, nincs karácsony sok-sok bejgli nélkül. Már évek óta a családunk kedves nőtagjai a férfitagok örömeit keresve mindenféle finom bejgliket sütnek. Ez még nem is lenne akkora baj, de akkora mennyiségben, mintha sokféle más finomság nem is készülne. Így az ünnep elején még mindenki el-el csipeget néhány szeletet, de az ünnep végére már mindenki eltelik az ételekkel. Mivel először mi férfiak lopva rá-rá járunk a bejglikre, később már nem fűlik hozzá a fogunk. Ezért az ünnepek után csak nézegetjük egymást és a megmaradt, száradófélben lévő bejgliket. Lassan-lassan azért valahogy csak elkopnak egy-egy reggeli kakaóhoz vagy tejhez. Ennek vetett most radikálisan véget Edit menyünk, aki egyben a lányunokáink anyukája is. Kreatív gondolkodásával új életet lehelt a megmaradt bejglikbe. Az elkészült édesség viszont egyáltalán nem diabetikus. Annyira finomra sikerült, hogy a nálunk megmaradtakat én is feldolgoztam, az újévet köszöntő barátaink nagy örömére.