r
Nosalty Logó

Bécsi fiákerpecsenye

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Bécsi fiákerpecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3226 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 808 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    251.3 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2647.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1670.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    406 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4816 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    684 micro
Összesen 3226 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat áztassuk be langyos vízbe kb. 20 percre. (Majd alaposan mossuk meg őket, hústűvel több helyen szurkáljuk meg, csomagoljuk szemenként alufóliába, rakjuk tepsire, és 180 fokos sütőben süssük puhára kb. 1 óra alatt.)
  2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a szalonnát, adjuk hozzá a hagymakarikákat, az áttört fokhagymát. Élénk tűzön pirítsuk 1 percig.
  3. Enyhén sózzuk, jócskán borsozzuk, lefedjük, és mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen megpuhul, de még nem esik szét.
  4. Közben összekeverjük a tejfölt és a snidlinget, hűtőbe tesszük.
  5. A puha krumplikat a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd kicsomagoljuk az alufóliából, hosszában félbevágjuk őket. (Aki szeretné, óvatosan lehúzhatja a héjukat is, könnyen leválik.)
  6. A krumplik belsejét villával darabosra lazítjuk-kócosítjuk, majd tetejüket megrakjuk kb. 2 evőkanálnyi szalonnás hagymával, és a behűtött tejföllel azonnal tálaljuk. (Ha vendégvárónak készítjük, akkor az előre elkészített szalonnás-hagymás krumplikat tálalás előtt kenjük meg 1-1 kanál tejföllel, és sütőben forrósítsuk át. Kenegetéshez így is kínálhatunk hozzá még hideg tejfölt.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9763
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazán finom, ízletes, téli köret. Osztatlan sikert aratott, nálunk toplistás recept lett! Forrás: Lajos Mari

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...