r
Nosalty Logó

Bébi spenótos-gombás tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bébi spenótos-gombás tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

336
Kalória
18.4g
Fehérje
71.9g
Szénhidrátok
1.1g
Zsír
201.6g
Víz
-
Koleszterin
4.2g
Rost
4.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3566.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    2949 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    201.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1673 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3451 micro
Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7133.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    5898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    403.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    631 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    339 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6902 micro
Összesen 673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    892 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

  1. A soba tészát (vagy bármilyen más keleti konyhára jellemző tésztát) a csomagoláson található útmutatásnak megfelelően készítsük el. Ez általában azt jelenti, hogy felforraljuk az enyhén sós vizet, lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet, beledobjuk a 2 köteg tésztát, és 3-5 percig a forró vízben állni hagyjuk, de fajtánként változhat.
  2. A gombát megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a bébispenótot átmossuk, és óvatosan megszárítjuk.
  3. Nagyon kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát. Kb. 3-5 perc múlva (a hagymától függően) hozzáadjuk a gombát, és tovább pirítjuk. A gombát a serpenyőben/wokban ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, de csak minimális mennyiséggel, mert a szójaszósz is sós, csak akkor, ha nagyon szükséges. A szójaszószt pirítás közben folyamatosan adagoljuk, mindig csak 1-1 mokkáskanálnyit, ez szinte azonnal el fog párologni, kellemesen sós-édes ízt adva a gombának.
  4. A kész gombát és a soba tésztát összeforgatjuk, annyi plusz szójaszószt adva még hozzá, amennyit szükségesnek érzünk. A bébispenótot a legvégén, tálalás előtt keverjük bele a tésztába, mert hő hatására a levelek összeesnek.
  5. Külön kis tálban is tehetünk az asztalra bébispenótot és szójaszószt, hogy egyénileg ízesítsük tovább a tésztát, ki hogyan szereti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: wok

Szeretem a húsmentes ételeket, különösen a keleti konyhákra jellemző, zöldséges tésztás fogásokat. A bébispenót és a gomba nagyon jól kiegészítik egymást. Nem nehéz fogás, estebédnek tökéletes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!