r
Nosalty Logó

Bazsalikomos csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS17 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Bazsalikomos csirke
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

871
Kalória
44.4g
Fehérje
15g
Szénhidrátok
65.7g
Zsír
221.8g
Víz
187.8g
Koleszterin
645.4mg
Rost
3.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    221.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 871 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177.6 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    2593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    887.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 3480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    159 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét jól megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk. Besózva, 10 percig pihentetjük.
  2. Lisztbe forgatjuk. Egy lábasban a margarinon minden oldalukat megpirítjuk.
  3. Kivesszük a húsokat, és a maradék margarinon a hagymát megpirítjuk.
  4. Belekeverjük a paradicsompürét/ketchupot, a bort ráöntjük.
  5. Ha kell, utánasózzuk, beledobjuk a bazsalikomot, 2-3 percig forraljuk.
  6. Belerakjuk a húst, fedő alatt kis lángon pároljuk.
  7. Az apró kockára vágott sonkát, a reszelt sajtot kikeverjük a tejföllel.
  8. Ha a hús megpuhult, ráöntjük a tejfeles masszát, 1-2 percig forraljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Ezt  a csirkés receptet, most készítettem először a családomnak, és nekik nagyon ízlett. Most már akkorák a csirkéim, hogy lehet velük valamit kezdeni. Azért kutattam újjabb receptek után, hogy mindig valami újdonságot varázsolhassak az asztalunkra, és ne unják meg a csirkét. Mert ha van, megunják, ha nincs meg kellene, hogy legyen. Ismervén az ízvilágunkat, azon belül próbálkozom. Szeretettel ajánlom a szívesen kísérletezőknek!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!