r
Nosalty Logó

Bazsalikomos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Bazsalikomos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    400 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    719 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 871 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177.6 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5582.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1630 mg
  • Nátrium
    2593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1676 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1602 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 3480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    159 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét jól megmossuk, tetszés szerint feldaraboljuk. Besózva, 10 percig pihentetjük.
  2. Lisztbe forgatjuk. Egy lábasban a margarinon minden oldalukat megpirítjuk.
  3. Kivesszük a húsokat, és a maradék margarinon a hagymát megpirítjuk.
  4. Belekeverjük a paradicsompürét/ketchupot, a bort ráöntjük.
  5. Ha kell, utánasózzuk, beledobjuk a bazsalikomot, 2-3 percig forraljuk.
  6. Belerakjuk a húst, fedő alatt kis lángon pároljuk.
  7. Az apró kockára vágott sonkát, a reszelt sajtot kikeverjük a tejföllel.
  8. Ha a hús megpuhult, ráöntjük a tejfeles masszát, 1-2 percig forraljuk.
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11562
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Párolt rizzsel tálaltam, de ajánlom kifőtt tésztával vagy a burgonyaköret bármely változatával, amit a  szaftos húshoz szerettek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikomos csirke
Olaszné Anci 191 recept

Ezt  a csirkés receptet, most készítettem először a családomnak, és nekik nagyon ízlett. Most már akkorák a csirkéim, hogy lehet velük valamit kezdeni. Azért kutattam újjabb receptek után, hogy mindig valami újdonságot varázsolhassak az asztalunkra, és ne unják meg a csirkét. Mert ha van, megunják, ha nincs meg kellene, hogy legyen. Ismervén az ízvilágunkat, azon belül próbálkozom. Szeretettel ajánlom a szívesen kísérletezőknek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...