r
Nosalty Logó

Batátás derelye almalekvárral töltve

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Batátás derelye almalekvárral töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 2318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2761 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3689.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1074 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11043 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 2318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1299 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A batátát megpucoljuk, felkockázzuk, puhára főzzük, és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A liszteket, a főtt batátát, a tojást és a sót összekeverjük, összegyúrjuk. Ha túl kemény, vagy nem áll össze a tészta, adhatunk hozzá kevés vizet (óvatosan, mert ha több vizet teszünk hozzá, kezelhetetlen lesz a tészta). Pihentessük kb. negyed órát.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a pirított morzsát.
  4. Lisztezett deszkán sodorjuk ki, majd halmozzunk kis lekvár kupacokat egymás mellé, kb. 5-6 cm távolságra a kisodort tészta feléig. A tészta üres felét hajtsuk a lekváros felére úgy, hogy az takarja a lekvárkupacokat. Ezután nyomkodjuk le a lekvár közötti tésztarészt. Végül daraboljuk fel négyszögletes formákra derelyevágóval, és a széleit nyomkodjuk jól össze, nehogy kifolyjon a lekvár.
  5. Nagyobb lábosba tegyünk fel vizet főni. Ha a víz felforrt, vegyük lejjebb a hőfokot, és óvatosan csúsztassuk bele egyenként a derelyéket. Ha a derelyék feljöttek a víz tetejére, szedjük ki őket egy szűrőbe.
  6. A pirított morzsába belehempergetjük a derelyéket. Fahéjas barna porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat!

Tetejére

  1. Serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat, rászórjuk a morzsát, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Végül hozzáadjuk a cukrot, ezzel már csak rövid ideig pirítjuk, mert a cukor miatt könnyen odaéghet.
  2. A pirított morzsába belehempergetjük a derelyéket. Fahéjas barna porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4310
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Na igen... a derelyét is el lehet készíteni egészségesen!:) A batátának alacsonyabb a szénhidráttartalma, mint a rendes burgonyának. Ráadásul rengeteg értékes tápanyag és rost van benne. Különleges, egészséges és hihetetlenül finom!

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...