r
Nosalty Logó

Batátás derelye almalekvárral töltve

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Batátás derelye almalekvárral töltve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 2318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2761 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3689.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1074 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11043 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 2318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1299 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A batátát megpucoljuk, felkockázzuk, puhára főzzük, és krumplinyomóval összetörjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A liszteket, a főtt batátát, a tojást és a sót összekeverjük, összegyúrjuk. Ha túl kemény, vagy nem áll össze a tészta, adhatunk hozzá kevés vizet (óvatosan, mert ha több vizet teszünk hozzá, kezelhetetlen lesz a tészta). Pihentessük kb. negyed órát.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a pirított morzsát.
  4. Lisztezett deszkán sodorjuk ki, majd halmozzunk kis lekvár kupacokat egymás mellé, kb. 5-6 cm távolságra a kisodort tészta feléig. A tészta üres felét hajtsuk a lekváros felére úgy, hogy az takarja a lekvárkupacokat. Ezután nyomkodjuk le a lekvár közötti tésztarészt. Végül daraboljuk fel négyszögletes formákra derelyevágóval, és a széleit nyomkodjuk jól össze, nehogy kifolyjon a lekvár.
  5. Nagyobb lábosba tegyünk fel vizet főni. Ha a víz felforrt, vegyük lejjebb a hőfokot, és óvatosan csúsztassuk bele egyenként a derelyéket. Ha a derelyék feljöttek a víz tetejére, szedjük ki őket egy szűrőbe.
  6. A pirított morzsába belehempergetjük a derelyéket. Fahéjas barna porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat!

Tetejére

  1. Serpenyőben felhevítjük a kókuszolajat, rászórjuk a morzsát, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Végül hozzáadjuk a cukrot, ezzel már csak rövid ideig pirítjuk, mert a cukor miatt könnyen odaéghet.
  2. A pirított morzsába belehempergetjük a derelyéket. Fahéjas barna porcukorral tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4305
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Na igen... a derelyét is el lehet készíteni egészségesen!:) A batátának alacsonyabb a szénhidráttartalma, mint a rendes burgonyának. Ráadásul rengeteg értékes tápanyag és rost van benne. Különleges, egészséges és hihetetlenül finom!

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek