r
Nosalty Logó

Barbecue oldalas A'la Bella konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Barbecue oldalas A'la Bella konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4108.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    3187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    21162 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1345 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8217.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    6374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    478 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1169 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    42324 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 2691 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2170 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az elkészítése kb. faék egyszerűségű. Az enyhén sózott-borsozott, darabolt oldalast a tepsiben, zsíron, gázlángon előpirítjuk. A krumplit közben vékonyra felkarikázzuk.
  2. A ketchupot kikeverjük a szósszal 1:3 arányban, és bekenünk minden oldalast vele.
  3. Köré szórjuk a krumplit, amit sózunk, kis vizet aláöntünk, lefedünk fóliával, és mehet a sütőbe.
  4. Mikor megsül a krumpli és a hús (kb. 1 óra), levesszük a fóliát, pár percet még pirítjuk, illetve kenünk rá még egy réteg szószt, majd tálaljuk. (Igazából a tepsiből is megettem volna, úgy néz ki a legszebben :))
  5. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 28866
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Ajánló

FONTOS: Annyi szószt keverjünk ki, amennyi szükséges, ez csak egy irányadó, az oldalas méreteitől függően változhat a szükséges mennyiség, illetve ki hány rétegben keni meg, nem muszáj 2-t csinálni, többet is lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van olyan, mikor nem érdekel, hogy amit eszünk, egészséges-e, egyszerűen csak akarok egy jó zsíííros, tocsogós, fűszeres HÚSÉTELT enni. Szerencsére Párom általában ebben is partner :) Az oldalast már nagyon sokféle módon elkészítettem, BBQ is készült már korábban, ez most annyiban más, hogy vettem édes barbecue szószt, azzal készítettem el a húst. Nem csalódtam benne :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...