Barackos joghurtmousse málnával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A moussehoz:
-
2g lapzselatin7 kcal
-
58g sárgabarack26 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
A málnához:
Összesen
237
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A moussehoz:
-
12g lapzselatin42 kcal
-
350g sárgabarack156 kcal
-
48g narancslé23 kcal
-
300g joghurt183 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A málnához:
Összesen
1419
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A moussehoz:
-
0.9g lapzselatin3 kcal
-
26.3g sárgabarack12 kcal
-
3.6g narancslé2 kcal
-
22.6g joghurt14 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
18.8g habtejszín55 kcal
A málnához:
Összesen
108
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 173.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 630 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
237
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.1 g
Zsír
-
Összesen 90.4 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1691.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 661 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.1 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1039.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 139 mg
-
Retinol - A vitamin: 766 micro
-
α-karotin 113 micro
-
β-karotin 3781 micro
-
β-crypt 434 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 775 micro
Összesen
1419
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A moussehoz:
- 6 db kb. 300 ml űrtartalmú poharat kb. 1 órára beteszünk a fagyasztóba.
- A moussehoz: A zselatint hideg vízbe áztatjuk. 250 g barackot durvára vágunk, a maradékot félretesszük.
- A durvára vágott barackot a narancslével pürésítjük, és elkeverjük a joghurttal.
- A citromlevet felmelegítjük, a kicsavart zselatint felolvasztjuk a meleg citromlében. A barackos massza 1/3-át a zselatinhoz keverjük, majd ezt a maradék barackos masszához keverjük. Hidegre tesszük. A megmaradt 100 g barackot pürésítjük, a pürét nyomózsákba tesszük.
- A kemény habbá vert tejszínt a kocsonyásodó krémhez keverjük.
- A fagyasztóból kivett poharak falát a barackpürével díszítjük. A mousset elosszuk a poharakba, és legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
- A málnához: A málnát elkeverjük a porcukorral és a narancslével, kb. 20 percet állni hagyjuk, majd a krémre osztjuk, és azonnal tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1399
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Nekünk így tökéletes volt, de aki édesebben szereti, ízesítheti a barackpürével elkevert joghurtot ízlés szerint porcukorral.