r
Nosalty Logó

Barackos bundás kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Barackos bundás kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1140
Kalória
17.5g
Fehérje
204.9g
Szénhidrátok
32.4g
Zsír
586.6g
Víz
165g
Koleszterin
10.3g
Rost
135.7g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2331 micro
  • β-crypt
    567 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 1140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3205 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    819.5 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9325 micro
  • β-crypt
    2270 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 4561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. Vágunk 4 vastagabb szelet kalácsot, és egy éles késsel mindegyik szeletbe rést vágunk, ügyelve arra, hogy az oldalát és az alját ne vágjuk át.
  2. Felnyitjuk a barackkonzervet, és a fél barackokat kisebb kockákra vagy vékonyabb szeletekre vágjuk.
  3. A kalács réseit széjjel nyitjuk, és beletöltjük a barackot. (Vigyázzunk, hogy ne potyogjon ki belőle!)
  4. Ha ezzel megvagyunk, előveszünk 3 tojást, és egy nagyobb tányérban felverjük. Cukrot és vaníliás cukrot adunk hozzá, illetve ízlés szerint lehet fahéjat is. Ezekkel is jól összekeverjük.
  5. A kalácsokat alaposan beleáztatjuk a tojásba. (De azért ne tocsogjon. :) )
  6. Előveszünk egy serpenyőt, és teszünk bele 2 evőkanál margarint, megvárjuk, míg felhevül, majd beletesszük a kalácsot. Folyamatos forgatás mellett, megvárjuk, míg a margarin felszívódik, majd utána villával nyomkodjuk meg a kalácsot, míg meg nem pirul. (Teflon serpenyő ajánlott.) Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a kalácsok.
  7. Jobb egyesével csinálni, és mindig újabb adag margarint adagolni, mert nagyon könnyen odaéghet.
  8. Ha megsültek, porcukorral meghintve, a maradék barackkal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Még anno a Tv-ben láttam egy hasonló receptet, de nem emlékeztem pontosan, ezért improvizáltam. Anyukám szerint, olyan mint a bundás palacsinta vagy a fánk. :) Egyszerű elkészíteni, nem gejl, nagyon kellemesen édes, bár ez is ízléstől függ. Sokféle módon lehet variálni, más gyümölccsel vagy lekvárral esetleg öntetekkel. Mivel a kalácsok elég vastagok és zsírosak, ezért nagyon laktatóak, nekem egy bőven elég volt. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!