r
Nosalty Logó

Barackos bundás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos bundás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2331 micro
  • β-crypt
    567 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 1140 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3205 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    819.5 g
  • Cukor
    543 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2346.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9325 micro
  • β-crypt
    2270 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 4561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágunk 4 vastagabb szelet kalácsot, és egy éles késsel mindegyik szeletbe rést vágunk, ügyelve arra, hogy az oldalát és az alját ne vágjuk át.
  2. Felnyitjuk a barackkonzervet, és a fél barackokat kisebb kockákra vagy vékonyabb szeletekre vágjuk.
  3. A kalács réseit széjjel nyitjuk, és beletöltjük a barackot. (Vigyázzunk, hogy ne potyogjon ki belőle!)
  4. Ha ezzel megvagyunk, előveszünk 3 tojást, és egy nagyobb tányérban felverjük. Cukrot és vaníliás cukrot adunk hozzá, illetve ízlés szerint lehet fahéjat is. Ezekkel is jól összekeverjük.
  5. A kalácsokat alaposan beleáztatjuk a tojásba. (De azért ne tocsogjon. :) )
  6. Előveszünk egy serpenyőt, és teszünk bele 2 evőkanál margarint, megvárjuk, míg felhevül, majd beletesszük a kalácsot. Folyamatos forgatás mellett, megvárjuk, míg a margarin felszívódik, majd utána villával nyomkodjuk meg a kalácsot, míg meg nem pirul. (Teflon serpenyő ajánlott.) Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a kalácsok.
  7. Jobb egyesével csinálni, és mindig újabb adag margarint adagolni, mert nagyon könnyen odaéghet.
  8. Ha megsültek, porcukorral meghintve, a maradék barackkal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4372
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még anno a Tv-ben láttam egy hasonló receptet, de nem emlékeztem pontosan, ezért improvizáltam. Anyukám szerint, olyan mint a bundás palacsinta vagy a fánk. :) Egyszerű elkészíteni, nem gejl, nagyon kellemesen édes, bár ez is ízléstől függ. Sokféle módon lehet variálni, más gyümölccsel vagy lekvárral esetleg öntetekkel. Mivel a kalácsok elég vastagok és zsírosak, ezért nagyon laktatóak, nekem egy bőven elég volt. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...