Barackos bundás kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1140
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
80g margarin574 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
2650g őszibarack konzerv1908 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
400g kalács1468 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
4561
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
134
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 801.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.9 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 586.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2331 micro
-
β-crypt 567 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 437 micro
Összesen
1140
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 129.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 660 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3205 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 508 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 985 mg
-
Nátrium 1280 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 819.5 g
-
Cukor 543 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2346.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1729 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 740 micro
-
Kolin: 654 mg
-
Retinol - A vitamin: 867 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 9325 micro
-
β-crypt 2270 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1749 micro
Összesen
4561
kcal
- 2% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
2650 g őszibarack konzerv
-
1 csomag vaníliás cukor
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- Vágunk 4 vastagabb szelet kalácsot, és egy éles késsel mindegyik szeletbe rést vágunk, ügyelve arra, hogy az oldalát és az alját ne vágjuk át.
- Felnyitjuk a barackkonzervet, és a fél barackokat kisebb kockákra vagy vékonyabb szeletekre vágjuk.
- A kalács réseit széjjel nyitjuk, és beletöltjük a barackot. (Vigyázzunk, hogy ne potyogjon ki belőle!)
- Ha ezzel megvagyunk, előveszünk 3 tojást, és egy nagyobb tányérban felverjük. Cukrot és vaníliás cukrot adunk hozzá, illetve ízlés szerint lehet fahéjat is. Ezekkel is jól összekeverjük.
- A kalácsokat alaposan beleáztatjuk a tojásba. (De azért ne tocsogjon. :) )
- Előveszünk egy serpenyőt, és teszünk bele 2 evőkanál margarint, megvárjuk, míg felhevül, majd beletesszük a kalácsot. Folyamatos forgatás mellett, megvárjuk, míg a margarin felszívódik, majd utána villával nyomkodjuk meg a kalácsot, míg meg nem pirul. (Teflon serpenyő ajánlott.) Ezt ismételjük, amíg el nem fogynak a kalácsok.
- Jobb egyesével csinálni, és mindig újabb adag margarint adagolni, mert nagyon könnyen odaéghet.
- Ha megsültek, porcukorral meghintve, a maradék barackkal tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4372
- Feltöltés dátuma: 2012. július 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Még anno a Tv-ben láttam egy hasonló receptet, de nem emlékeztem pontosan, ezért improvizáltam. Anyukám szerint, olyan mint a bundás palacsinta vagy a fánk. :) Egyszerű elkészíteni, nem gejl, nagyon kellemesen édes, bár ez is ízléstől függ. Sokféle módon lehet variálni, más gyümölccsel vagy lekvárral esetleg öntetekkel. Mivel a kalácsok elég vastagok és zsírosak, ezért nagyon laktatóak, nekem egy bőven elég volt. :)