r
Nosalty Logó

Banush - ukrán puliszka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Banush - ukrán puliszka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A banush-hoz

A tálaláshoz

Összesen 478 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A banush-hoz

A tálaláshoz

Összesen 2390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A banush-hoz

A tálaláshoz

Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 478 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    110.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7199.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1792 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1114 mg
  • Nátrium
    3766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3391 micro
Összesen 2390 kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A banush-hoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A banush-hoz

  1. A tejet egy vastag falú lábosba öntjük, és felforraljuk.
  2. Ha már pöszög, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát és a sót.
  3. Folyamatosan kevergetjük kb. 10 percig, akkor elzárjuk alatta a gázt, és azonnal tálaljuk.

A tálaláshoz

  1. Ezzel kezdjük: a szalonnát pici kockákra vágjuk, és közepes lángon kiengedjük, amíg jó ropogós nem lesz. Szűrőkanállal kivesszük.
  2. A vöröshagymát vékony csíkokra vágjuk, és szép barnára sütjük a visszamaradt szalonnazsíron.
  3. A kaprot finomra vágjuk.
  4. A tányérra szedett banushra morzsolunk egy kis kecskesajtot, szórunk rá szalonnát és hagymát, megszórjuk kaporral, és azonnal tálaljuk (ha nem elég a kalóriából, akkor meglocsolhatjuk egy kis visszamaradt zsírral).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 9814
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 16.

Ajánló

Egy kis kupica vodka...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A puliszka ukrán változata - a krémesség kedvéért tejben főzve!

Hozzávalók

A banush-hoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...