r
Nosalty Logó

Bakonyi sertésszelet Vicikó konyhájából

4,8

13 ÉRTÉKELÉS29 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Bakonyi sertésszelet Vicikó konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A galuskához

1250
Kalória
64g
Fehérje
95.1g
Szénhidrátok
67g
Zsír
904.6g
Víz
358g
Koleszterin
5.3g
Rost
6.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A galuskához

Összesen 1250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A galuskához

Összesen 5000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A galuskához

Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    904.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 1250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    267.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8084.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    3153 mg
  • Nátrium
    3417 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    3618.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    3394 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4093 micro
Összesen 5000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A combszeleteketkissé kiverjük, és vékonyan besózzuk.
  2. 1-1,5 ek lisztben megforgatjuk.
  3. A szalonnát amilyen apróra csak tudjuk felkockázzuk, és egy fedeles edényben zsírjára sütjük, végül kiszedjük a pörcöket.
  4. A hússzeleteket a forró zsírban mindkét oldalukon pár perc alatt kisütjük,kivesszük a zsírból, és félretesszük.
  5. Ezután beletesszük afelszeletelt gombát, kevergetjük, éshagyjuk, hogy elpárologjon a leve, majd kiszedjük.
  6. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsírban.
  7. A héjától megtisztított paradicsomoknak kinyomkodjuk a magjait, majd apróra felvágjuk. A paprikával ugyanígy járunk el, és mindkettőt hozzáadjuk a hagymához.. Sózzuk, borsozzuk, paprikát szórunk rá, majd kb. 2 dl vizet öntünk rá. Forraljuk kb. 3-4 percig. Ezután visszatesszük a hússzeleteket,beleforgatjuk, lefedjük az edényt, és hagyjuk míg a hús szépen megpuhul (Kb. 10 -15 perc).
  8. Ezalatt elkészítjük a petrezselymes galuskát köretnek, vizet forralunk,kiszaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük,kevés olajjal, v. vajjal meglocsoljuk, és melegen tartjuk.
  9. A lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük.
  10. A behabarás előtt kiszedjük a hússzeleteket a léből (hogy ne legyenek útban), kissé felhigítjuk a forró szafttal a tejfölt, elkeverjük, majd a forrásban lévő hússzafthoz öntjük. Folyamatosan keverve újból felforraljuk, visszatesszük a hússzeleteket, azokat alaposan beleforgatjuk, majda gombát az esetleg képződött levével együtt, ésnéhány perc forralás után készen vagyunk.
  11. A kifőtt galuskával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 50 perc

Egy finom, hagyományos, gyorsan elkészíthető húsétel.  Ízlés szerint, miután levettük a tűzről az ételt, felaprított petrezselyemmel ízesíthetjük tovább. Jelen esetben kápia paprikát használtam, nagyon jó íze volt, és szépek is voltak a kis piros kockák benne.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!