Bakonyi sertésszelet Vicikó konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
-
200g sertéscomb364 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
50g tejföl99 kcal
A galuskához
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g só0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
25g víz0 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1250
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
-
800g sertéscomb1456 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
200g tejföl396 kcal
A galuskához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
6g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g víz0 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
5000
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
-
17.4g sertéscomb32 kcal
-
2.2g füstölt szalonna14 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
5.4g csiperkegomba1 kcal
-
4.3g paradicsom1 kcal
-
2.2g paprika0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
4.3g tejföl9 kcal
A galuskához
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
43.4g víz0 kcal
Összesen
110
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64 g
Zsír
-
Összesen 67 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 358 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2021.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 788 mg
-
Nátrium 854 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 904.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 848 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1023 micro
Összesen
1250
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 255.9 g
Zsír
-
Összesen 267.9 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 1432 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8084.8 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 400 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 408 mg
-
Foszfor 3153 mg
-
Nátrium 3417 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 3618.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 889 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 320 micro
-
K vitamin: 768 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 1281 mg
-
Retinol - A vitamin: 595 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 3394 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 4093 micro
Összesen
5000
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 112 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
110
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A húshoz
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
0.5 teáskanál fűszerpaprika
-
3 evőkanál finomliszt
-
200 ml tejföl
A galuskához
-
400 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
100 ml víz
-
50 ml napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- A combszeleteketkissé kiverjük, és vékonyan besózzuk.
- 1-1,5 ek lisztben megforgatjuk.
- A szalonnát amilyen apróra csak tudjuk felkockázzuk, és egy fedeles edényben zsírjára sütjük, végül kiszedjük a pörcöket.
- A hússzeleteket a forró zsírban mindkét oldalukon pár perc alatt kisütjük,kivesszük a zsírból, és félretesszük.
- Ezután beletesszük afelszeletelt gombát, kevergetjük, éshagyjuk, hogy elpárologjon a leve, majd kiszedjük.
- Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsírban.
- A héjától megtisztított paradicsomoknak kinyomkodjuk a magjait, majd apróra felvágjuk. A paprikával ugyanígy járunk el, és mindkettőt hozzáadjuk a hagymához.. Sózzuk, borsozzuk, paprikát szórunk rá, majd kb. 2 dl vizet öntünk rá. Forraljuk kb. 3-4 percig. Ezután visszatesszük a hússzeleteket,beleforgatjuk, lefedjük az edényt, és hagyjuk míg a hús szépen megpuhul (Kb. 10 -15 perc).
- Ezalatt elkészítjük a petrezselymes galuskát köretnek, vizet forralunk,kiszaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük,kevés olajjal, v. vajjal meglocsoljuk, és melegen tartjuk.
- A lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük.
- A behabarás előtt kiszedjük a hússzeleteket a léből (hogy ne legyenek útban), kissé felhigítjuk a forró szafttal a tejfölt, elkeverjük, majd a forrásban lévő hússzafthoz öntjük. Folyamatosan keverve újból felforraljuk, visszatesszük a hússzeleteket, azokat alaposan beleforgatjuk, majda gombát az esetleg képződött levével együtt, ésnéhány perc forralás után készen vagyunk.
- A kifőtt galuskával tálaljuk.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 3138
- Tegnapi nézettség: 258
- 7 napos nézettség: 2477
- Össznézettség: 886252
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Egy finom, hagyományos, gyorsan elkészíthető húsétel. Ízlés szerint, miután levettük a tűzről az ételt, felaprított petrezselyemmel ízesíthetjük tovább. Jelen esetben kápia paprikát használtam, nagyon jó íze volt, és szépek is voltak a kis piros kockák benne.