r
Nosalty Logó

Bakonyi sertésszelet Vicikó konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Bakonyi sertésszelet Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A galuskához

Összesen 1250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A galuskához

Összesen 5000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A galuskához

Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    854 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1023 micro
Összesen 1250 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.9 g

Zsír

  • Összesen
    267.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8084.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    400 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    3153 mg
  • Nátrium
    3417 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    3618.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    768 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    3394 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4093 micro
Összesen 5000 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A galuskához

Elkészítés

A húshoz

  1. A combszeleteketkissé kiverjük, és vékonyan besózzuk.
  2. 1-1,5 ek lisztben megforgatjuk.
  3. A szalonnát amilyen apróra csak tudjuk felkockázzuk, és egy fedeles edényben zsírjára sütjük, végül kiszedjük a pörcöket.
  4. A hússzeleteket a forró zsírban mindkét oldalukon pár perc alatt kisütjük,kivesszük a zsírból, és félretesszük.
  5. Ezután beletesszük afelszeletelt gombát, kevergetjük, éshagyjuk, hogy elpárologjon a leve, majd kiszedjük.
  6. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsírban.
  7. A héjától megtisztított paradicsomoknak kinyomkodjuk a magjait, majd apróra felvágjuk. A paprikával ugyanígy járunk el, és mindkettőt hozzáadjuk a hagymához.. Sózzuk, borsozzuk, paprikát szórunk rá, majd kb. 2 dl vizet öntünk rá. Forraljuk kb. 3-4 percig. Ezután visszatesszük a hússzeleteket,beleforgatjuk, lefedjük az edényt, és hagyjuk míg a hús szépen megpuhul (Kb. 10 -15 perc).
  8. Ezalatt elkészítjük a petrezselymes galuskát köretnek, vizet forralunk,kiszaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük,kevés olajjal, v. vajjal meglocsoljuk, és melegen tartjuk.
  9. A lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük.
  10. A behabarás előtt kiszedjük a hússzeleteket a léből (hogy ne legyenek útban), kissé felhigítjuk a forró szafttal a tejfölt, elkeverjük, majd a forrásban lévő hússzafthoz öntjük. Folyamatosan keverve újból felforraljuk, visszatesszük a hússzeleteket, azokat alaposan beleforgatjuk, majda gombát az esetleg képződött levével együtt, ésnéhány perc forralás után készen vagyunk.
  11. A kifőtt galuskával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3138
  • Tegnapi nézettség: 258
  • 7 napos nézettség: 2477
  • Össznézettség: 886252
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bakonyi sertésszelet Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

Egy finom, hagyományos, gyorsan elkészíthető húsétel.  Ízlés szerint, miután levettük a tűzről az ételt, felaprított petrezselyemmel ízesíthetjük tovább. Jelen esetben kápia paprikát használtam, nagyon jó íze volt, és szépek is voltak a kis piros kockák benne.

Hozzávalók

A húshoz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...