Bajai halászlé bográcsban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
333g ponty254 kcal
-
83g haltej/halikra119 kcal
-
250g hal144 kcal
-
0g só0 kcal
-
113g vöröshagyma41 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
8 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
Összesen
572
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
2000g ponty1524 kcal
-
500g haltej/halikra715 kcal
-
1500g hal864 kcal
-
0g só0 kcal
-
680g vöröshagyma248 kcal
-
6000g víz0 kcal
-
16g fűszerpaprika45 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
3430
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
18.4g ponty14 kcal
-
4.6g haltej/halikra7 kcal
-
13.8g hal8 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
55.1g víz0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.9g tv-paprika0 kcal
-
0.9g paradicsom0 kcal
Összesen
31
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.2 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2218.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 1465 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1446 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 2565 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 802 micro
-
β-crypt 166 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 755 micro
Összesen
572
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 516.9 g
Zsír
-
Összesen 117.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 3112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13308.5 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 733 mg
-
Kálcium 1069 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 861 mg
-
Foszfor 8790 mg
-
Nátrium 1794 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 8675.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1009 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 15392 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 945 micro
-
Kolin: 2897 mg
-
Retinol - A vitamin: 558 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 4812 micro
-
β-crypt 996 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 4528 micro
Összesen
3430
kcal
- 5% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 79.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 24 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
31
kcal
Hozzávalók
-
2 kg ponty
-
50 dkg haltej/halikra
-
só ízlés szerint
-
6 l víz
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
Elkészítés
- A megtisztított pontyot feldaraboljuk. Ízlés szerint ebből tegyünk félre rántani való patkót. Az alaphoz szükséges törpeharcsákkal, fejekkel együtt mossuk le hideg víz alatt, és sózzuk be, így kevésbé esik szét a főzésnél.
- 4 szép nagy (8-10 dkg) vöröshagymát vágjunk fel nagyon apróra.
- Tegyük a bográcsba a hagymát, arra az alaphoz szükséges anyagot, öntsük fel a vízzel, forraljuk. Ekkor beletesszük az őrölt paprikát (döntő a jó minőségű paprika használata), a zöldpaprikát, a paradicsomot, és ismét forraljuk. Sózzuk meg ízlés szerint. A továbbiakban közepes lángon főzzük, ne lobogtassuk a levest. Kb. 20 perc múlva tegyük hozzá a pontyszeleteket, és legvégül a tejet és ikrát.
- Ebbe a levesbe a Szegeditől eltérően nem kerül passzírozott alapanyag!
- Elkészítettem: 999 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 57
- Össznézettség: 66345
- Feltöltés dátuma: 2014. december 31.
Ajánló
Aki teheti, főzze a szabadban, lehetőleg rézbográcsban :), mert ily módon tökéletes ízharmóniában részesül! A főtt halat külön, a lét házilag készített metélt (ún. "gyufaszál") tésztával tálaljuk. Ezeket tányérokra porciózzuk, és erre merjük rá a forró (nem passzírozott!) levet + tejet és ikrát. Ízlés szerint erős paprikával dúsítjuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Nálunk ez a bográcsos halászlé, ha esik, ha fúj, tradicionális étel Szentestén. Férjem készíti Erdei Ferenc "Néprajzi ínyencmesterség" c. könyvecskéjében leírtak alapján. Ha betartjuk az arányokat, másnap a maradékból nagyon finom halkocsonyát is "gáblizhatunk".