r
Nosalty Logó

Bajai halászlé bográcsban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Bajai halászlé bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2218.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1446 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    2565 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    166 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 572 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    516.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    3112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13308.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    733 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    861 mg
  • Foszfor
    8790 mg
  • Nátrium
    1794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    8675.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    15392 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    945 micro
  • Kolin:
    2897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    4812 micro
  • β-crypt
    996 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4528 micro
Összesen 3430 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított pontyot feldaraboljuk. Ízlés szerint ebből tegyünk félre rántani való patkót. Az alaphoz szükséges törpeharcsákkal, fejekkel együtt mossuk le hideg víz alatt, és sózzuk be, így kevésbé esik szét a főzésnél.
  2. 4 szép nagy (8-10 dkg) vöröshagymát vágjunk fel nagyon apróra.
  3. Tegyük a bográcsba a hagymát, arra az alaphoz szükséges anyagot, öntsük fel a vízzel, forraljuk. Ekkor beletesszük az őrölt paprikát (döntő a jó minőségű paprika használata), a zöldpaprikát, a paradicsomot, és ismét forraljuk. Sózzuk meg ízlés szerint. A továbbiakban közepes lángon főzzük, ne lobogtassuk a levest. Kb. 20 perc múlva tegyük hozzá a pontyszeleteket, és legvégül a tejet és ikrát.
  4. Ebbe a levesbe a Szegeditől eltérően nem kerül passzírozott alapanyag!
  • Elkészítettem: 999 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 66345
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 31.

Ajánló

Aki teheti, főzze a szabadban, lehetőleg rézbográcsban :), mert ily módon tökéletes ízharmóniában részesül! A főtt halat külön, a lét házilag készített metélt (ún. "gyufaszál") tésztával tálaljuk. Ezeket tányérokra porciózzuk, és erre merjük rá a forró (nem passzírozott!) levet + tejet és ikrát. Ízlés szerint erős paprikával dúsítjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bajai halászlé bográcsban
Marti48 317 recept

Nálunk ez a bográcsos halászlé, ha esik, ha fúj, tradicionális étel Szentestén. Férjem készíti Erdei Ferenc "Néprajzi ínyencmesterség" c. könyvecskéjében leírtak alapján. Ha betartjuk az arányokat, másnap a maradékból nagyon finom halkocsonyát is "gáblizhatunk".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...