r
Nosalty Logó

Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkemájhoz

A tarhonyához

596
Kalória
38.2g
Fehérje
75.3g
Szénhidrátok
14.8g
Zsír
255.8g
Víz
517.5g
Koleszterin
5.1g
Rost
6.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkemájhoz

A tarhonyához

Összesen 596 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkemájhoz

A tarhonyához

Összesen 2381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A csirkemájhoz

A tarhonyához

Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1074.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4973 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1112 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1347 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 596 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4296.8 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    550 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1023 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19894 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    99 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4446 micro
  • Kolin:
    1255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19740 micro
  • α-karotin
    302 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    5386 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 2381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1230 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    336 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A csirkemájhoz

  1. Megtisztítjuk, megmossuk a májat. A közepes hagymákat apró kockákra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra. A paradicsomot is felszeleteljük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot.
  3. Fűszerezzük.
  4. Vagyis főzünk egy light-osabb lecsót, és ha már megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a májat és készre főzzük.
  5. Píritott tarhonya készítése:
  6. A kisebb hagymát nagyon apróra vágjuk.
  7. Kétszer annyi sós vizet felforralunk, mint amennyi a tarhonya.
  8. Serpenyőbe öntünk nagyon pici olajat majd bele a hagyma és bele a tarhonya.
  9. Ha már megpirult a tarhonya tűzről levesszük és 1 kk pirospaprikát keverünk hozzá, majd felöntjük a sós vízzel és készre pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Az egyik újság mellékletében találtam ezt a receptet. Ma ebédre meg is csináltam. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!