r
Nosalty Logó

Baconös tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mi van itthon
Baconös tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1088 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2494.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    1441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    101 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1088 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4988.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    905 mg
  • Nátrium
    2883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 2175 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    760.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát félcenti vastagra nyújtjuk, és olyan hosszúra, mint a bacon. A kész tésztát megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt sajttal. Ráfektetjük a bacont, kevés helyet hagyjunk 2 szalonna között. Kevés sóval szórjuk meg, mert hiába sós a bacon, a tészta sótlan, és a kisült tészta is sótlan.
  2. A kést belisztezzük, hogy könnyebb legyen a tésztát elvágni. Az így kapott csíkokat egyszerűen megcsavarjuk, és sütőlemezre tesszük. Ha kedvünk tartja a csavartkákat ketté is vághatjuk, hogy rövidebbek legyenek.
  3. 10 percre tegyük vissza a hűtőbe, hogy a tészta kicsit megkeményedjen. Majd kenjük meg tojással, és előmelegített, 200 fokos sütőben süssük 15-20 percig.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7297
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconös tekercs
Mi van itthon 92 recept

Lorraine Pascale után szabadon :). Erről a receptről először a munkahelyemen hallottam, de aztán a tévében is láttam. A szilveszter pedig egy remek alkalom, hogy kipróbáljam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...