Baconös tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mi van itthon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
1088
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 30% Zsír
Összesen
2175
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 81 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2494.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 518 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 1441 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 101 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 283 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
1088
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.3 g
Zsír
-
Összesen 162 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 454 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4988.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 1035 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 905 mg
-
Nátrium 2883 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 202.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 567 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 562 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
2175
kcal
- 14% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 439 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
332
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A leveles tésztát félcenti vastagra nyújtjuk, és olyan hosszúra, mint a bacon. A kész tésztát megkenjük mustárral, megszórjuk reszelt sajttal. Ráfektetjük a bacont, kevés helyet hagyjunk 2 szalonna között. Kevés sóval szórjuk meg, mert hiába sós a bacon, a tészta sótlan, és a kisült tészta is sótlan.
- A kést belisztezzük, hogy könnyebb legyen a tésztát elvágni. Az így kapott csíkokat egyszerűen megcsavarjuk, és sütőlemezre tesszük. Ha kedvünk tartja a csavartkákat ketté is vághatjuk, hogy rövidebbek legyenek.
- 10 percre tegyük vissza a hűtőbe, hogy a tészta kicsit megkeményedjen. Majd kenjük meg tojással, és előmelegített, 200 fokos sütőben süssük 15-20 percig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 7297
- Feltöltés dátuma: 2014. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Mi van itthon
92 recept
Lorraine Pascale után szabadon :). Erről a receptről először a munkahelyemen hallottam, de aztán a tévében is láttam. A szilveszter pedig egy remek alkalom, hogy kipróbáljam.