r
Nosalty Logó

Baconbe tekert sült csirkemell aszalt szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
dombinori
Baconbe tekert sült csirkemell aszalt szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

Az aszalt szilva előkészítéséhez

Összesen 809 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

Az aszalt szilva előkészítéséhez

Összesen 3230 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

Az aszalt szilva előkészítéséhez

Összesen 166 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 809 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    325.3 g

Zsír

  • Összesen
    129 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7629.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    511 mg
  • Foszfor
    3452 mg
  • Nátrium
    2565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    860 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    1134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    3121 micro
  • β-crypt
    186 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2810 micro
Összesen 3230 kcal
  • 17% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A húshoz

Az aszalt szilva előkészítéséhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Előző este a borba belekeverjük a fahéjat és a cukrot, majd beleáztatjuk a szilvát. Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.
  2. A csirkemellet megmossuk, tisztítjuk, fölszeleteljük, és kicsit kiklopfoljuk.
  3. Meghintjük sóval és borssal a hús mindkét oldalát.
  4. Kiterítjük egy szelet bacont, ráteszünk egy szelet csirkemellet, megszórjuk aprított petrezselyemmel, ráteszünk egy szelet sajtot, 2-3 szem borban ázott szilvát, majd föltekerjük.
  5. Jénai tálba egymás mellé tesszük őket. Majd betesszük a sütőbe, közepes lángon fóliával letakarva sütjük 30 percig, majd a fóliát levéve még egy negyed órát, hogy a bacon megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 20603
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Ajánló

Én köretnek vadrizst készítettem, amit a húsból kisült szafttal locsoltam meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baconbe tekert sült csirkemell aszalt szilvával
dombinori 10 recept

Elég sok csirkemmellből készült ételt eszünk, ez is egy variáció rá. Sok aszalt gyümölcsös hús van feltöltve itt is, azonban olyat, ahogy én készítem még nem találtam. Nagyon fontos bele a friss petrezselyem, ez különleges ízt alkot a fahéjas aszalt szilvával. Jó étvágyat mindenkinek hozzá. :-)

Hozzávalók

A húshoz

Az aszalt szilva előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...