Baconbe tekert sült csirkemell aszalt szilvával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
dombinori
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az aszalt szilva előkészítéséhez
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
809
kcal
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
1200g csirkemellfilé1440 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az aszalt szilva előkészítéséhez
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
3230
kcal
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz
-
61.4g csirkemellfilé74 kcal
-
5.1g mozzarella15 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
10.2g bacon40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az aszalt szilva előkészítéséhez
-
10.2g aszalt szilva25 kcal
-
10.2g vörösbor9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
Összesen
166
kcal
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1907.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 863 mg
-
Nátrium 641 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 326.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 780 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 703 micro
Összesen
809
kcal
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 325.3 g
Zsír
-
Összesen 129 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1087 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7629.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 332 mg
-
Kálcium 741 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 511 mg
-
Foszfor 3452 mg
-
Nátrium 2565 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.2 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1304.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 576 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 860 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 128 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 1134 mg
-
Retinol - A vitamin: 304 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 3121 micro
-
β-crypt 186 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2810 micro
Összesen
3230
kcal
- 17% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
120 dkg csirkemellfilé
-
1 csokor petrezselyem
-
20 dkg bacon
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Az aszalt szilva előkészítéséhez
-
20 dkg aszalt szilva
-
2 dl vörösbor
-
2 kk fahéj
-
2 teáskanál cukor
Elkészítés
A húshoz
- Előző este a borba belekeverjük a fahéjat és a cukrot, majd beleáztatjuk a szilvát. Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.
- A csirkemellet megmossuk, tisztítjuk, fölszeleteljük, és kicsit kiklopfoljuk.
- Meghintjük sóval és borssal a hús mindkét oldalát.
- Kiterítjük egy szelet bacont, ráteszünk egy szelet csirkemellet, megszórjuk aprított petrezselyemmel, ráteszünk egy szelet sajtot, 2-3 szem borban ázott szilvát, majd föltekerjük.
- Jénai tálba egymás mellé tesszük őket. Majd betesszük a sütőbe, közepes lángon fóliával letakarva sütjük 30 percig, majd a fóliát levéve még egy negyed órát, hogy a bacon megpiruljon.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 179
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 20603
- Feltöltés dátuma: 2012. június 03.
Ajánló
Én köretnek vadrizst készítettem, amit a húsból kisült szafttal locsoltam meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
dombinori
10 recept
Elég sok csirkemmellből készült ételt eszünk, ez is egy variáció rá. Sok aszalt gyümölcsös hús van feltöltve itt is, azonban olyat, ahogy én készítem még nem találtam. Nagyon fontos bele a friss petrezselyem, ez különleges ízt alkot a fahéjas aszalt szilvával. Jó étvágyat mindenkinek hozzá. :-)