Babos tonhalsalátával töltött sült paprika
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csutak Enikő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
240
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
478
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
50
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 937.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 323 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 340.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 510 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 317 mg
-
D vitamin: 202 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 5415 micro
-
β-crypt 933 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 392 micro
Összesen
240
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1875.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 646 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 681 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1020 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 634 mg
-
D vitamin: 404 micro
-
K vitamin: 467 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 10830 micro
-
β-crypt 1866 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 784 micro
Összesen
478
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1127 micro
-
β-crypt 194 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
50
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt 190°C-ra melegítjük.
- A paprikákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk, majd vágott felükkel lefelé, sütőlapra helyezzük. 15-20 perc alatt megsütjük. Félidőben megfordítjuk a paprikákat (a vágott felük felülre kerül).
- Közben összeállítjuk a salátát: a tonhalról leöntjük a levét, villával apró darabokra szedjük, összekeverjük a lecsepegtetett babbal, a felkockázott szárzellerrel. Hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, az olívaolajat, végül a finomra aprított snidlinget vagy újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, átkeverjük.
- A salátával megtöltjük a sült paprikákat, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2753
- Feltöltés dátuma: 2013. május 25.
Ajánló
Egy kis finom bor, lágy sajt, esetleg olajbogyó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Csutak Enikő
82 recept
Mautner Zsófia bebizonyította ezáltal a recept által, hogy nem feltétlenül kell sok pénzt költenünk ahhoz, hogy extra ínyencségek kerüljenek az asztalra. Ezzel a könnyen elkészíthető fogással, mindenképpen sikert lehet aratni!