r
Nosalty Logó

Babos tonhalsalátával töltött sült paprika

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csutak Enikő
Babos tonhalsalátával töltött sült paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    202 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5415 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    681 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    634 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    10830 micro
  • β-crypt
    1866 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 190°C-ra melegítjük.
  2. A paprikákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk, majd vágott felükkel lefelé, sütőlapra helyezzük. 15-20 perc alatt megsütjük. Félidőben megfordítjuk a paprikákat (a vágott felük felülre kerül).
  3. Közben összeállítjuk a salátát: a tonhalról leöntjük a levét, villával apró darabokra szedjük, összekeverjük a lecsepegtetett babbal, a felkockázott szárzellerrel. Hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, az olívaolajat, végül a finomra aprított snidlinget vagy újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, átkeverjük.
  4. A salátával megtöltjük a sült paprikákat, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2753
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 25.

Ajánló

Egy kis finom bor, lágy sajt, esetleg olajbogyó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babos tonhalsalátával töltött sült paprika
Csutak Enikő 82 recept

Mautner Zsófia bebizonyította ezáltal a recept által, hogy nem feltétlenül kell sok pénzt költenünk ahhoz, hogy extra ínyencségek kerüljenek az asztalra. Ezzel a könnyen elkészíthető fogással, mindenképpen sikert lehet aratni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...