r
Nosalty Logó

Babapiskótás rakottas epersalátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lolli
Babapiskótás rakottas epersalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A babapiskóta előkészítéséhez

A krémhez

Az epersalátához

Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A babapiskóta előkészítéséhez

A krémhez

Az epersalátához

Összesen 4712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A babapiskóta előkészítéséhez

A krémhez

Az epersalátához

Összesen 177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    236.1 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2400.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.6 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    766 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2055 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    443 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 4712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A babapiskóta előkészítéséhez

A krémhez

Az epersalátához

Elkészítés

A babapiskóta előkészítéséhez

  1. Első lépéskénta krémet főzzük meg. (Szerintem pudingporral egyszerűbb dolgunk van, de az épp nem volt itthon, úgyhogy a lisztes zacskóhoz nyúltam. Kb 4-5 evőkanálnyi lisztet használtam. Lényeg, hogy úgy készítsük el, mint egy pudingot, csak sűrűbb legyen.)
  2. Ha kész a puding, akkor tegyük félre, hogy kihűljön, és addig a margarint, a cukrot, és a vanília aromát habosra keverjük.
  3. Ha kihűlt a pudingunk keverjük kia cukros vajjal.
  4. A maradék 3 dl tejhez öntsünk rumo,t és forgassuk meg benne a babapiskótákat. Majd tegyük le szépen sorba, kenjünk rá krémet, majd megint az áztatott babapiskóta és krém... amíg el nem fogynak az alapanyagok. A babapiskótákat nem szabad sokáig a tejben hagyni, mert nagyon hamar meg tudja magát szívni, és akkor elázik.
  5. A krémet úgy osszuk be, hogyha kész a rakottas, a tetejére és az oldalára is maradjon egy kis krém.
  6. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük a süteményt.
  7. Az epersalátát tálalás előtt fél órával készítjük el. Megmossuk, feldaraboljuk, szórjuk meg cukorral, és egy csavarintásnyi frissen őrölt borssal. (A borsot azért szoktam bele tenni, mert kiemeli az eper ízét.)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13755
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban a nagyim csinálta ezt a sütit születésnapokra, névnapokra. A tesómmal ez volt a kedvencünk. Emlékszem a papám nem volt oda érte, mert nem volt nekik robotgépük, és mindig arra panaszkodott, hogy : " Nagyanyád lepasszolta nekem ennek a vajnak a kevergetést, de úgy utálom, egy fél délelőtt itt kevergethetem". Amikor ezt készítem, mindig Ő jut eszembe róla. :)

Hozzávalók

A babapiskóta előkészítéséhez

A krémhez

Az epersalátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...