r
Nosalty Logó

Babaganush

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Babaganush
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

533
Kalória
17.8g
Fehérje
36.7g
Szénhidrátok
39.8g
Zsír
259g
Víz
-
Koleszterin
15.6g
Rost
10.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3872.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1065 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt felforrósított grillrácson vagy grillserpenyőben folyamatos forgatás mellett addig sütjük, amíg héja fekete és hólyagos lesz.
  2. Kevés hideg vizet engedünk rá, meghámozzuk, a padlizsán húsát összeaprítjuk, és szűrőbe téve hagyjuk lecsöpögni. Ezt követően a lecsöpögtetett padlizsánt egy késes aprítóba tesszük a többi hozzávalóval együtt, és szép, sima krémmé pürésítjük.
  3. A kész krémhez adhatunk durvára aprított mentát. (Mint említettem, ezt én kihagytam.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 30 perc

Előfordulhat, hogy nem mindenki ismeri a babaganush krémet. (Sőt, feltételezem, azok lehetnek kevesebben, akik ismerik:) Így voltam ezzel én is egészen néhány nappal ezelőttig, amikor is ellenállhatatlan késztetést éreztem arra, hogy több polcnyi szakácskönyveim számát egy újabb darabbal gyarapítsam. Valami olyasmit kerestem, ami újdonság számomra. A "Keleti ételek" című szakácskönyv mellett döntöttem. Nem bántam meg, élvezettel olvasom, és több olyan recept is van benne, amely izgalmas, ismeretlen számomra, és tervezem elkészítését. Ebben a szakácskönyvben találkoztam a babaganush krémmel, mint az egyik étel alapanyagával. A babaganush krém egyfajta padlizsánkrém, tahinivel (szezámkrémmel) ízesítve. A keleti lakomák mezze névre hallgató előételeihez tartozik, amelyek arra hivatottak, hogy előkészítsék a vendég gyomrát a bőséges, kulináris élvezeteket nyújtó következő fogásokra. A babaganush krémet jellemzően pitával fogyasztják.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vinetta sült hagymával

Padlizsánkrémből sosem elég, készítsd egyből dupla vagy tripla adagban! Sült hagymával még finomabb, mint nyerssel. A hagymát olajon serpenyőben vagy héjában a padlizsán mellett a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!