r
Nosalty Logó

Aszpikos tojás zöldségekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
nikuszbaby
Aszpikos tojás zöldségekkel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

306
Kalória
25.6g
Fehérje
12.3g
Szénhidrátok
15.2g
Zsír
237.6g
Víz
540.1g
Koleszterin
82.5mg
Rost
808.5mg
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    237.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 306 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5697.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    3910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    950.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1708 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3478 micro
Összesen 1223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. Először a zselatint leöntjük 1 dl vízzel, és félretesszük (kb. 1 órára). Hagyjuk, hadd duzzadjon teljesen bele. A franciasaláta alapot megfőzzük sós vízben.
  2. A tojások alját (nem a hegyes részt, hanem a gömbölyűbbik felét) feltörjük óvatosan, és kb. hüvelykujjnyi köröm nagyságú lyukat csinálunk rá, majd kiöntjük belőle a tojást. Az üres tojáshéjakat kívülről-belülről megmossuk, és lecsepegtetjük.
  3. A tojásokat tojástartóba tesszük, lyukkal felfelé, és mindegyik tojásnak az aljára 1-1 petrezselyem levelet teszünk (ez lesz majd a későbbiekben a teteje, ha megpucoltuk). Töltsük meg a tojásokat apró kockára vágott sonkával és zöldségekkel felváltva.
  4. A leveskockát feloldjuk 4 dl forró vízben, ízesítjük egy kevés őrölt borssal és fokhagymaporral, majd hozzákeverjük a megduzzadt zselatint (jól keverjük el).
  5. Ráöntjük a tojás tetején lévő lyukon keresztül a zselatinos húsalaplét, és hűtőbe tesszük őket (én 5 órán át hagytam a hűtőben).
  6. Megpucoljuk, és tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Már egy-két hónapja szemezek ezzel a recepttel, én ezt-azt változtattam rajta :) Egy biztos, nem olyan nehéz megcsinálni, mint ahogy látszik...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Húsvéti nyitvatartás: erre számíts az ünnepek alatt

Már tényleg nyakunkon a húsvét, és érdemes előre felkészülni, hogy a boltok milyen nyitvatartással várnak minket, hogy ne érjen meglepetés. Persze kivételek mindig vannak, de mutatjuk, hogy a húsvéti hétvége hogyan alakul a nyitvatartásokat illetően!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!