r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Aszalt szilvával töltött pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3640 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 607 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290.5 g

Zsír

  • Összesen
    181.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7812.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1279 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    3008 mg
  • Nátrium
    2746 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1227 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 3640 kcal
  • 17% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát 1 dl száraz vörösborba áztatjuk. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tojással és az őrölt szerecsendióval.
  2. A pulykamellet úgy szeleteljük, hogy 2 db 2 tenyérnyi, téglalap alakú, 0,5-1 cm-es lapot kapjunk. A hiányzó részeket kisebb darabokkal kipótoljuk úgy, hogy a szeletek átfedjék egymást. Enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy nagyobb darab alufólián elhelyezünk 4-5 bacon szalonnát, rárakjuk a húst, a közepén egy sávban rákenjük a sajtos massza felét.
  4. Leöntjük a szilváról a bort, majd a szilva felét a sajtos massza közepére halmozzuk.
  5. Ezután felhajtjuk a hús egyik felét, majd ráhajtjuk a másik felét. Ugyanezt tesszük a bacon szalonnával, végül felhajtjuk az alufóliát, középen végig elhajtjuk, a végeit elcsavarjuk.
  6. Összeállítjuk a másik adagot, és egy tepsiben, 190 fokon 60 percig sütjük. Ha elkészült kivesszük a fóliából, és fél óra pihentetés után 1 centis karikákra szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 112849
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 15.

Ajánló

Vajas tört krumplival és/vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvával töltött pulykamell
Ligeti Károly 129 recept

A sós és édes, vagy a hús és gyümölcs klasszikus párosítása ez a sült, ami az ízén túl látványnak is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...