r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával göngyölt csirkemell baconköntösben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Aszalt szilvával göngyölt csirkemell baconköntösben
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

520
Kalória
36.3g
Fehérje
38.4g
Szénhidrátok
25.4g
Zsír
244.1g
Víz
107.8g
Koleszterin
6.3g
Rost
11.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2080 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 520 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3505 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1700 mg
  • Nátrium
    1069 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    976.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    575 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1613 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4475 micro
Összesen 2080 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet két nagy szeletté vágjuk, kiklopfoljuk, sóval és borssal mindkét oldalát alaposan beízesítjük, majd frissen tartó fóliára tesszük. A szeletekre teszünk bőségesen aszalt szilvát, majd jó szorosan feltekerjük a fólia segítségével. A két végét ellentétes irányba csavarva becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük állni.
  2. A baconszeleteket egy nagy darab frissen tartó fóliára helyezzük úgy, hogy fedjék egymást. Erre helyezzük hosszan a csirkeroládot, és a fólia segítségével szorosan beburkoljuk a baconnel. A rolád két végét szorosan megtekerjük, hogy egy szép, egyenletes formát kapjunk.
  3. Hűtőbe tesszük 1 órára állni, majd ezt követően kicsomagoljuk, és egy sütőtálba helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük, időnként megforgatva, majd emeljük a hőfokot 200-ra. Akkor kész, ha aranybarnára-ropogósra sült rajta a bacon.
  4. Mielőtt felszeletelnénk, hagyjuk állni legalább fél órát. Másnap akár hidegen is fogyasztható.
  5. A köretekhez: a kelbimbókat megmossuk, megpucoljuk, és félbe vagy negyedekbe vágjuk. Kevés olajon sóval-borssal enyhén lepirítjuk, hogy még kissé ress maradjon.
  6. Ezután a burgonyákat megmossuk, egyforma hasábokra vagdossuk, forró sós vízben félpuhára főzzük. Miután megfőtt, a burgonyaszeletekről leöntjük a vizet, hagyjuk lecsöpögni, és kihűlni. Átforgatjuk olívaolajban, és fűszerezzük sóval-borssal. Megsüthetjük sütőben 220 fokon kb. 15-20 percig, vagy airfryerben 180 fokon kb. 10-15 percig, de bő olajban is kb. 10-12 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Íme egy klasszikus ünnepi recept: aszalt szilvával töltött csirkerolád baconbe tekerve, és kisütve. Remek választás, gyorsan összeállítható, költséghatékony, csodás köretekkel kiegészítve pedig tényleg nagyon extra főétel. Garantált sikere lesz az ünnepi asztalnál, hiszen a hús szaftos, a szilva édesen krémes, a bacon ropogós, a köretek pedig frissek és változatosak. Akár savanyúság társaságában, egy jó szendvicsben, vagy egy bőséges hidegtálon is megállja a helyét, de persze önmagában is fogyaszthatjuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!