r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás-csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Aszalt szilvás-csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    668 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 1729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    311.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3534.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    626 mg
  • Foszfor
    1651 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    953 g
  • Cukor
    623 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2673 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    492 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    3166 micro
  • β-crypt
    401 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2175 micro
Összesen 6914 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvákat néhány órára a meleg fekete teába áztatjuk.
  2. Miután megszívták magukat, kiszedjük a magvakat, s minden szilvát négybe vágunk.
  3. A csokit felolvasztjuk a rummal, és hagyjuk langyosra hűlni.
  4. A margarint simára keverjük 15 dkg cukorral.
  5. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, az olvasztott csokit, a felaprózott szilvát, s a fekete teából 1-2dl-t.
  6. Jól összekeverjük, s beleforgatjuk a lisztet is.
  7. A tojások fehérjét egy csipet sóval és a megmaradt cukorral kemény habbá verjük, s óvatosan összekeverjük a csokis masszával.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük a masszát, s 30-35 perc alatt készre sütjük.
  9. Ha kihűlt, szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8154
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem egyik kedvenc sütije!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...