r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-csirkés farfalle

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Aszalt paradicsomos-csirkés farfalle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    11753 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 468 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    935 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    436 micro
  • β-karotin
    2310 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    47014 micro
  • Lut-zea
    2972 micro
Összesen 1872 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    3923 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lilahagymát karikákra, a csirkehúst csíkokra, az aszalt paradicsomot apró kockára vágjuk.
  2. A hagymát olajon kissé megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a csirkehúscsíkokat. (Én üvegben eltett aszalt paradicsomot használtam és nem akartam, hogy a finom olívaolaj kárba vesszen, tehát az olaj adott volt.)
  3. Sózzuk, borsozzuk. Miután a csirkehús kifehéredett, hozzáöntjük a hámozott paradicsomkonzervet. (Nyáron természetesen a héjától megszabadított friss paradicsomot is használhatunk helyette.)
  4. Ha a hús mepuhult, a paradicsom pedig már teljesen szétfőtt, beletesszük az aszalt paradicsomot és a kukoricát.
  5. Bazsalikommal, (szükség esetén pedig még sóval és borssal) fűszerezzük.
  6. Mindeközben kifőzzük a tésztát.
  7. A kifőtt tésztát egy-két perc alatt összerottyantjuk a szósszal.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12863
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 16.

Ajánló

Bátran készítse el az is, aki attól tart, hogy talán túl paradicsomos ez a tészta. Egyáltalán nem az, a tészta beszívja. Reszelt sajttal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az aszalt paradicsomot! Mikor végre sikerült vennem, ezt a tésztafeleséget kreáltam belőle. Az első adag olyan gyorsan elfogyott, hogy esélyem sem volt lefotózni, így következő hétvégén a megörökítés végett kénytelen voltam ismételten megfőzni. Annyira finom, hogy ezt persze senki sem bánta. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...