Aszalt gyümölcsös szelet
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
25g datolya63 kcal
-
13g vörösáfonya6 kcal
-
13g kesudió69 kcal
-
4g citromlé1 kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
100g datolya254 kcal
-
50g vörösáfonya23 kcal
-
50g kesudió277 kcal
-
16g citromlé4 kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
46.3g datolya118 kcal
-
23.1g vörösáfonya11 kcal
-
23.1g kesudió128 kcal
-
7.4g citromlé2 kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 79.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Hozzávalók
-
50 g vörösáfonya
-
5 dkg kesudió
-
2 ek citromlé
Elkészítés
- Késes aprítóba tesszük a kesudiót, és alaposan összeapríttatjuk.
- Hozzáadjuk a datolyát, ismét összeaprítjuk.
- Hozzáadjuk az áfonyát és az előzőekhez hasonlóan járunk el.
- Citromlével ízesítjuk, kenhető masszává turmixoljuk.
- Egy kisebb műanyag dobozt kibélelünk folpack-kal, belekanalazzuk a masszát, vizes kanállal elsimítjuk.
- Minimum 30 percig hűtjük.
- Utána szelhetjük, de még kissé ragadós. Ha ez zavaró, napon lehet szárítani, mint a birsalmasajtot.
- 10 db szelet lett ebből az adagból.
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 29494
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 11.
Ajánló
Aki szereti az aszalt gyümölcsöket, annak biztos ízleni fog így mixelve is. :) Variáljuk bátran az ízvilágot! Kis- és nagyiskolásoknak is jó nasi, energiaszelet lehet! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Amikor Anyukámnál vagyunk, sose bírja ki, hogy ne vegyen nekem gluténmentes szeleteket, édességet. Ő hozott nekem egy hasonló datolyaszeletet, ami 99% datyolyát és 1% epret tartalmazott. Finom volt, így elindult a fejemben a kis fogaskerék, hogy ezt otthon is meg lehet valósítani! A nap alatt természetesen nincs új, így egy igen hasonló édességet találtam egy angol oldalon. Az arányai teljesen mások voltak, 3/4 részben tartalmazott diót, kendermagot... Ezt én sokalltam, így jött a saját arány :-D A hagyományos kis tálcás datolyából kb. a 3/4-e ment az aprítóba, áfonya épp volt itthon, de lehet helyette aszalt sárgabarackot is használni. A citromlé mennyiségét a használt aszalványok édessége határozza meg. Pofonegyszerű, csak a késes aprítónak kell dolgoznia! Vigyázzunk: az eredmény csak akkor cukormentes, ha az aszalványaink is azok!