r
Nosalty Logó

Aszalt gyümis cantuccini

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kicsivik
Aszalt gyümis cantuccini
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

376
Kalória
7.7g
Fehérje
69.8g
Szénhidrátok
9.1g
Zsír
37.3g
Víz
106.1g
Koleszterin
6.4g
Rost
31.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    644 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 1497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

  1. Miközben előmelegítjük a sütőt, kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, kimérjük a hozzávalókat, felaprítjuk az aszalt gyümölcsöket.
  2. Lereszeljük a citrom héját,picit megolvasztjuk a vajat a mikróban.
  3. Egy mély tálban összekeverjük a liszteket a sütőporral, a cukorral, a fahéjjal/kardamommal és a citromhéjjal. Majd akezünk segítségével eldolgozzuk benne a megolvasztott vajat, ezutána 2 egész tojást, végül beledolgozzuk a gyümölcsöket is.
  4. A sütőpapíronvastagabb hengerré sodorjuk - tömörítjük, lelapítjuk kissé a tetejét, széleit beigazgatjuk.
  5. 30-35 percet hagyunk neki sülni, ekkor kivesszük, és kb. 1 cm széles szeleteket kanyarítunk belőle, egymás mellé sorbafektetjük a tepsiben, és további 10-12 percre visszatoljuk a csőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 47 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kaptam egy díszcsomagolású, aszalt gyümölcsös kosárkát néhány hónapja. Volt benne szilva, kivi és marcipánnal töltött datolya, zöld cseresznye és kókuszgolyónak beállított tejpor és cukor keverék. Tömény, nagyon geil, önmagában szinte ehetetlen darabok. És valamit kezdenem kellett velük. Egy nem túl édes tésztával sütve szelidítettem meg. Nem ez az első cantuccini recept az oldalon, nem is a második. De hátha valaki épp most, a friss gyümölcsök szezonjának kellős közepén kap kedvet hozzá. A marcipán hamisítványt a datolyák belsejéből és a kókuszgolyókat elimináltam. Brrr.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Stollenkeksz

A német gyümölcskenyér, a hófödte, marcipánnal töltött stollen születik újjá, mégpedig egy tenyérnyi keksz képében. Impozáns ajándékként vagy az ünnepi süteményes tál ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!