r
Nosalty Logó

Aprópecsenye paprikás-paradicsomos mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Aprópecsenye paprikás-paradicsomos mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    291 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5182.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1973 mg
  • Nátrium
    2084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1322 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    2737 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    46022 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 2743 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2241 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst fél cm vastag csíkokra vágjuk.
  2. Összekeverjük a lisztet, a sóval és a borssal, s ebben megforgatjuk a húst.
  3. A hagymát meghámozzuk, és karikára vágjuk.
  4. Felforrósítjuk a vajat, közepes hőfokon megpirítjuk benne a húst, majd hozzáadjuk a húshoz a hagymát, mérsékeljük a hőfokot, s üvegesre dinszteljük a hagymát.
  5. Levesszük a tűzről, s hozzákeverjük az őrölt paprikát.
  6. Hozzáadjuk a tejszínt, a húslevest, s a húst lassú tűzön, körülbelül 1 óra alatt puhára pároljuk, ha még szükségét érezzük, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint, közben azért meg-megkavarjuk.
  7. Ha a hús puha, hozzáadjuk a paradicsompürét, jól elkeverjük, s még 10-15 percig összeforraljuk. Nagyon-nagyon finom, szószos aprópecsenyét kapunk.
  8. Kissé állni hagyjuk, majd bármilyen főtt tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5548
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 01.

Ajánló

Én paprikás galuskával tálaltam, melynek a receptje megtalálható a feltöltéseim között - "Nyárias csirkemell paprikás galuskával".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valószínűleg, annyira nem ismert étek, viszont istenien finom, merem ajánlani kipróbálásra... Ha szereti valaki a pörköltféléket, szószos ételeket, de már valami újra vágyik, megtalálta...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...