r
Nosalty Logó

Anti-menzás krumplis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Moncsa
Anti-menzás krumplis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 641 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1928 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  2. Miközben fől a krumpli, feldaraboljuk a hagymát (és ha teszünk bele sonkát, akkor azt is), és a zsíron/olajon megpirítjuk.
  3. Az időközben megfőtt krumplit egy nagyobb tálba szedjük, meglocsoljuk a levével (1-2 merőkanálnyi, nem kell takarékoskodni, a tészta majd úgyis beissza a felesleget), és villával durvára törjük a krumplit (nem péppé!).
  4. Hozzáadjuk a fűszereket, az időközben megpirult hagymát (sonkát), a tejfölt, és szükség esetén utánsózzuk.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt, kivajazzuk a tálat a sütéshez.
  6. Megfőzzük a tésztát (inkább keményebbre főzzük, mint nagyon puhára, mert a sütőben tovább puhul).
  7. Ha a tészta megfőtt, alaposan lecsepegtetjük, és hozzákeverjük a krumplihoz.
  8. A masszát beleöntjük a tálba, díszíthetjük paradicsomkarikával, tejföllel, sajttal stb. - ki mit talál otthon.
  9. 20 percig letakarva sütjük, majd az utolsó 10-15 percre levesszük a fedelét, hogy picit megpiruljon a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6783
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 15.

Ajánló

Jellemzően akkor készítem, amikor elfelejtünk bevásárolni :) - a szükséges alapanyagok szinte mindig vannak "raktáron". Csalamádé vagy egyéb savanyúság illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki volt kollégista, tudja, hogy a menzás krumplis tésztánál nincsen borzalmasabb . Mikor lett végre saját konyhám (és még kezdő szakács voltam), kifejlesztettem a saját, anti-menzás verziómat. Elronthatatlan, és biztos siker :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...