r
Nosalty Logó

Andalúz tengeri hal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Andalúz tengeri hal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

459
Kalória
42.6g
Fehérje
2.8g
Szénhidrátok
30.2g
Zsír
150.6g
Víz
68.4g
Koleszterin
577mg
Rost
514mg
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1836 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    409 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 459 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    170.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3316.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1878 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    602.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4906 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    1634 micro
  • K vitamin:
    793 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2286 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2513 micro
Összesen 1836 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

  1. A halfiléket sózzuk és 1 citrom levében bepácoljuk. (Szerintem felesleges órákig pácolni, 20 perc is elegendő.)
  2. A fokhagymát és a kapribogyókat apróra vágjuk, majd az olajon picit átsütjük. Levesszük a tűzről és még hozzáadunk egy fél citrom levét.
  3. Kisütjük a halacskákat.
  4. Mikor megsültek, apróra vágott petrezselymet szórunk minden szeletre és jól nyakon borítjuk a fokhagymás-citromos szósszal.
  5. Tálaláskor, díszítésnek jöhet még rá vágott petrezselyem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Nyáron, Andalúziában, egy tengerparti kis étteremben ettem ezt az ételt, persze ott friss, jókora szelet tonhallal adták (hasábbal és párolt zöldbabbal). Nagyon ízlett, itthon próbáltam megkeresni a receptet, de rengeteg hasonlót találtam (atún a la plancha néven). Így hát gondolom formán, visszaidézve az ízeket, összehoztam ezt. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!