Andalúz tengeri hal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
180g tonhal259 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g citromlé3 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
459
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
720g tonhal1037 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
60g citromlé13 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1836
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
77g tonhal111 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.1g olívaolaj80 kcal
-
1.3g fokhagyma2 kcal
-
6.4g citromlé1 kcal
-
1.4g kapribogyó0 kcal
-
4.8g petrezselyem2 kcal
Összesen
196
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 42.6 g
Zsír
-
Összesen 30.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 829.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 150.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 409 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 1179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 572 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
459
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 170.5 g
Zsír
-
Összesen 120.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3316.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 393 mg
-
Foszfor 1878 mg
-
Nátrium 615 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 602.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4906 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 68 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 1634 micro
-
K vitamin: 793 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 4716 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2286 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2513 micro
Összesen
1836
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 525 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 504 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
1 dl olívaolaj
-
4 gerezd fokhagyma
-
1.5 citromból nyert citromlé
-
1 ek kapribogyó
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A halfiléket sózzuk és 1 citrom levében bepácoljuk. (Szerintem felesleges órákig pácolni, 20 perc is elegendő.)
- A fokhagymát és a kapribogyókat apróra vágjuk, majd az olajon picit átsütjük. Levesszük a tűzről és még hozzáadunk egy fél citrom levét.
- Kisütjük a halacskákat.
- Mikor megsültek, apróra vágott petrezselymet szórunk minden szeletre és jól nyakon borítjuk a fokhagymás-citromos szósszal.
- Tálaláskor, díszítésnek jöhet még rá vágott petrezselyem.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11531
- Feltöltés dátuma: 2010. október 24.
Ajánló
Igazából semmi extra, talán a kapribogyótól válik különlegessé. Kesernyés íze picit furcsa lehet, de a halakhoz nagyon passzol. A bátrabbak akár fél üveggel is beletehetnek. Köretnek hasábburgyonyát, főtt krumplit ajánlanék.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nyáron, Andalúziában, egy tengerparti kis étteremben ettem ezt az ételt, persze ott friss, jókora szelet tonhallal adták (hasábbal és párolt zöldbabbal). Nagyon ízlett, itthon próbáltam megkeresni a receptet, de rengeteg hasonlót találtam (atún a la plancha néven). Így hát gondolom formán, visszaidézve az ízeket, összehoztam ezt. :)