r
Nosalty Logó

Alpesi teasütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Alpesi teasütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltéshez:

Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltéshez:

Összesen 5044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A töltéshez:

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 631 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4809.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    2097 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.7 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1796 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 5044 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltéshez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele.
  3. A tésztát 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk, és kivajazott sütőlemezen megsütjük.
  4. A narancs ízesítésű korongokat kristálycukorral megszórjuk, és sütjük.
  5. 2 db nagy gáztepsit tehetünk a sütőbe. Három és fél nagy gáztepsire való adag. A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos cukrozott korongok.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 15293
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Ezt a süteményt aprósüteményes receptes kiskönyvből készítettem. Nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához:

A töltéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...