r
Nosalty Logó

Almatorta dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almatorta dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 673 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4033 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 186 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 673 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    188.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    659 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    665 micro
Összesen 4033 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A linzertésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
  2. A tészta 3/4 részét kisodorjuk, és egy kör alakú formába tesszük.
  3. Megkenjük lekvárral, majd almaszeleteket fektetünk rá. A diót durvára törjük, és rászórjuk az almára.
  4. A vízet a cukorral és fahéjjal felfőzzük, ezzel a sziruppal meglocsoljuk az almát.
  5. A tészta maradék részéből rácsokat sodrunk, és elosztjuk a tortán.
  6. Aranyszínűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 330
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16694
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 11.

Ajánló

Feketeribizli lekvárt használtam, nagyon pikáns lett tőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaly bőven termett alma és dió...:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...