r
Nosalty Logó

Almás-vörösáfonyás felfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Almás-vörösáfonyás felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1024 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 1024 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
  2. A sárgájához hozzáadjuk az olvasztott vajat, a fahéjat, a reszelt citromhéjat, és habosra keverjük.
  3. A tojássárgájába belekeverjük a lisztet, majd apránként óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.
  4. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. A formákat kikenjük margarinnal, és kilisztezzük.
  5. A masszát egyenlően elosztjuk a formákban, majd a kockára vágott almát és a vörösáfonyát belenyomkodjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, és langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3231
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Ajánló

Szufléforma híján én kerámiabögrékben készítettem, abban is bátran elkészíthető. Rakhatunk még bele mazsolát, vagy esetleg más aszalt gyümölcsöt ízlés szerint. Ebből a mennyiségből 3 adag készíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors és egyszerű őszi/téli édesség borongós napokra :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...