Almás süti orsoly konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
A süti tetejére
Összesen
166
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
896 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
400g alma187 kcal
-
30g joghurt18 kcal
A süti tetejére
Összesen
1973
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 454.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
166
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 53 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 778 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5458.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 1157 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 2541 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 358.1 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 692.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 505 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 682 mg
-
Retinol - A vitamin: 486 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1727 micro
Összesen
1973
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 417.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 53 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A négy tojást habosra keverjük a xilittel.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához.
- Két almát meghámozunk, lereszelünk, és jól eldolgozzuk a tésztában. Itt érdemes a kóstolás, aki kicsit édesebben szereti, az még adhat hozzá egy kis édesítőt. Végül belekeverjük a natúr joghurtot is.
- Egy piteformát vajjal kikenünk, lisztezzük, és elsimítjuk benne a masszát.
A süti tetejére
- Egy almát kicsumázunk, ezt nem hámozzuk, majd nagyon vékony karikákra vágjuk, mintha gyalulnánk.
- Ráhelyezzük a tészta tetejére, majd rálocsoljuk egy fél citrom levét.
- A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a xilitet és a fahéjat, majd rálocsoljuk az almára. Nem fogja teljesen befedni, de aki édesebben szereti (és nem diétázik), az duplázhatja az adagot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14101
- Feltöltés dátuma: 2014. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Volt itthon három alma -így kezdődött a történet, és ezzel is ért véget. Fel kellett használni. :) A sütemény diétás, nem túlságosan édes, az alma íze dominál. Nekem ebből az adagból 14-15 szelet jött ki, egy szelet kb. 130 kcal, nagyjából 25 gramm CH tartalommal.