r
Nosalty Logó

Almás süti orsoly konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás süti orsoly konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A süti tetejére

Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A süti tetejére

Összesen 1973 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A süti tetejére

Összesen 150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 166 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5458.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1157 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2541 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 1973 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A süti tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A négy tojást habosra keverjük a xilittel.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos masszához.
  3. Két almát meghámozunk, lereszelünk, és jól eldolgozzuk a tésztában. Itt érdemes a kóstolás, aki kicsit édesebben szereti, az még adhat hozzá egy kis édesítőt. Végül belekeverjük a natúr joghurtot is.
  4. Egy piteformát vajjal kikenünk, lisztezzük, és elsimítjuk benne a masszát.

A süti tetejére

  1. Egy almát kicsumázunk, ezt nem hámozzuk, majd nagyon vékony karikákra vágjuk, mintha gyalulnánk.
  2. Ráhelyezzük a tészta tetejére, majd rálocsoljuk egy fél citrom levét.
  3. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük benne a xilitet és a fahéjat, majd rálocsoljuk az almára. Nem fogja teljesen befedni, de aki édesebben szereti (és nem diétázik), az duplázhatja az adagot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14116
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon három alma -így kezdődött a történet, és ezzel is ért véget. Fel kellett használni. :) A sütemény diétás, nem túlságosan édes, az alma íze dominál. Nekem ebből az adagból 14-15 szelet jött ki, egy szelet kb. 130 kcal, nagyjából 25 gramm CH tartalommal.

Hozzávalók

A tésztához

A süti tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...