r
Nosalty Logó

Almás scone

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Almás scone
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 1541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 129 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1799.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1034 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A lisztben elvegyítjük a cukrot, sütőport, szódabikarbónát és a sót egy nagy tálban. Majd hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk benne. Ezután belekeverjük a tejet is.
  3. A lereszelt almát érdemes egy kicsit kinyomkodni, hogy ne legyen túl leves, mert akkor ragadni fog a tészta. (Én nem nyomkodtam ki, nagyon el is áztatta a tésztámat, de utólagos lisztpótlással azt is meg lehet oldani.) Addig gyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
  4. Utána a tésztamennyiséget elfelezzük, és mindkét felet kb. 15 centi átmérőjű körré formáljuk. A tetejét megkenjük a tejjel, és megszórjuk a cukros fahéjjal. Majd mindkét kört (igyekszünk) 6 egyenlő részre felosztjuk, és egyesével sütőpapírra tesszük.
  5. Aztán a sütőben 15-20 percig hagyjuk sülni, és már készen is van.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7133
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 26.

Ajánló

Mivel ez eredetileg egy angol recept, ne várjunk kirobbanó ízeket! Ez egy olyan teasütemény, aminek az a rendeltetése, hogy egy kicsikét ízetlen legyen, mert olyankor a teán van a hangsúly. Enyhén édes és enyhén van alma meg fahéj íze.  Legjobb még melegen egy kis tejszínhabbal, lekvárral és persze teával kínálni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muszáj volt már ezzel a rengeteg almával valamit kezdenem, ami itt ült a gyümölcsöskosárban már nagyon nagyon régóta. És mivel nem volt kedvem egy egész pitét megsütni, ezért emellett az egyszerű recept mellett döntöttem. 

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...