Almás-sajtos hús tepsiben
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Macska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
519
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
3111
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
46.8g sertés rövidkaraj78 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.6g alma7 kcal
-
26.3g tejföl52 kcal
-
11.7g sajt41 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
182
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1134.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 195.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
519
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229.8 g
Zsír
-
Összesen 218.5 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1024 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6805.6 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 1824 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 2815 mg
-
Nátrium 1586 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1173.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1211 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 583 mg
-
Retinol - A vitamin: 1187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
3111
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 398.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg sertés rövidkaraj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 nagy db alma
-
450 g tejföl
-
20 dkg sajt
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
- A tepsi alját beolajozzuk, majd a hússzeleteket szépen eligazgatjuk egymás mellett. (Nem baj, ha kicsit torlódnak, mert sütés közben úgyis kicsit összeugranak.)
- Az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházát, vékony szeletekre vágjuk, és beterítjük a húsokat.
- A sajtot lereszeljük. A felét rászórjuk az almákra, majd bőven meglocsoljuk tejföllel. (Ehhez jó a hígabb fajta is.) A tetejére rászórjuk a sajt másik felét.
- Lefedjük alufóliával, és kb. egy óra alatt puhára sütjük. A végén levesszük a fóliát, és még kb. negyed óra alatt szép pirosra, ropogósra sütjük a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 38x22x6
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7905
- Feltöltés dátuma: 2014. február 11.
Ajánló
A változatosság kedvéért néha alma helyett egy kis fej hagymát karikázok a húsra, és néhány gerezd zúzott fokhagymát adok hozzá - úgy is isteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Macska
42 recept
Sok évvel ezelőtt kaptam ezt a receptet még egy régi kolléganőmtől - azóta rengetegszer megcsináltam, nagyon szereti az egész család. Most éppen kicsontozott karajom volt otthon, de nagyon finom tarjából is - talán még omlósabb is lesz az eredmény. Az almától nem kell megijedni, nem lehet kiérezni, csak finom szaftossá teszi a húst. Minden fajta köret jól illik hozzá, szeretjük tésztával, rizzsel vagy zöldséggel is.