Almás púpos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
swed
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
442
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1760
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 490.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 165.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
442
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1962.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 817 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 325.7 g
-
Cukor 170 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 663.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
1760
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az almákat megpucoljuk, kb. fél centis darabkákra felkockázzuk, és felöntjük vízzel (épp, hogy ellepje).
- Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd összerottyantjuk kb. 5 perc alatt közepes lángon.
- A pudingot a csomagolás szerint elkészítjük. Amíg hűl, akalácsot kis darabokra vagy a formánknak megfelelő méretűre vágjuk.
- Hideg vízzel kiöblített tálkába vagy formába rétegezzük: az aljára néhány evőkanál alma, rá a puding, majd a tetejére a kalács. Mivel a végén kiborítjuk, ügyeljünk rá, hogy a kalácsos rész ne legyen túl hepehupás, nehogy felboruljon!
- Hűtőszekrényben kb. 1 órát hűtjük, majd kiborítva tálaljuk, ízlés szerint tejszínhabbal, maradék almakompóttal díszítjük.
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9584
- Feltöltés dátuma: 2010. november 09.
Ajánló
Alapnak piskóta is remek lehet, sima vagy akár kakaós is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
swed
11 recept
Hóvégi éléskamra ürítés eredménye, őszi-téli hangulatban egy kis manna a gyomornak. Könnyű desszert vagy csak magában nyalánkság.