r
Nosalty Logó

Almás pite Linocska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Linocska
Almás pite Linocska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 854 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5122 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 187 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 854 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5338 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    2338 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    818.2 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1672 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1330 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 5122 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az összes hozzávalót egy nagy tálban összegyúrjuk, majd 10-15 percig pihentetni hagyjuk.
  2. Az almát megpucoljuk és lereszeljük (lehet nagy lyukú reszelőn is), a cukorral és a fahéjjal takarékon 10-15 percig pároljuk. Cukor csak akkor kell bele, ha az alma savanyú. Kicsit ki kell hűteni.
  3. A tésztát kettévesszük. Az egyik felét kb. 1 cm-re kinyújtva a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tölteléket rátesszük. A tészta másik felét a tetejére rakjuk.
  4. 1 tojással megkenjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30684
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás pite Linocska konyhájából
Linocska 5 recept

Szerettem volna egy hagyományos és finom almás pitét sütni. A dédnagymamán szakácskönyvében találtam rá. A jó, hogy nem csak almával lehet megtölteni. Próbáltam már kifli formára sütve diós-lekváros töltelékkel. Túróval és meggyel is nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...