Almás pite Linocska konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Linocska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
9g tojás12 kcal
A töltelékhez
Összesen
854
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 889.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 245.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 222 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
854
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 82.8 g
Zsír
-
Összesen 177.1 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5338 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 242 mg
-
Kálcium 1317 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 2338 mg
-
Nátrium 1177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 818.2 g
-
Cukor 309 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1471.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1672 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 174 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 1549 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1330 micro
-
β-crypt 159 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 994 micro
Összesen
5122
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az összes hozzávalót egy nagy tálban összegyúrjuk, majd 10-15 percig pihentetni hagyjuk.
- Az almát megpucoljuk és lereszeljük (lehet nagy lyukú reszelőn is), a cukorral és a fahéjjal takarékon 10-15 percig pároljuk. Cukor csak akkor kell bele, ha az alma savanyú. Kicsit ki kell hűteni.
- A tésztát kettévesszük. Az egyik felét kb. 1 cm-re kinyújtva a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tölteléket rátesszük. A tészta másik felét a tetejére rakjuk.
- 1 tojással megkenjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 240
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 30662
- Feltöltés dátuma: 2012. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Linocska
5 recept
Szerettem volna egy hagyományos és finom almás pitét sütni. A dédnagymamán szakácskönyvében találtam rá. A jó, hogy nem csak almával lehet megtölteni. Próbáltam már kifli formára sütve diós-lekváros töltelékkel. Túróval és meggyel is nagyon finom.