r
Nosalty Logó

Almás-mustáros sertéscomb István mestertől

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
István mester
Almás-mustáros sertéscomb István mestertől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3901.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1957 mg
  • Nátrium
    1155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1875.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    209 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    663 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt előfőzzük az ételízesítős vízben. A burgonyát meghámozzuk és megfőzzük. Az almát cikkekre vágjuk.
  2. A húst felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk és ujjnyi csíkokra vágjuk.
  3. Kevés olajon fehéredésig sütjük a húst, és mikor már egy kevés levet eresztett, hozzáadjuk a mustár és a fűszereket. Átkeverjük.
  4. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és egy kevés olajjal kikenjük.
  5. Belehelyezzük a húst, ráöntjük a levét. Ha kevés lenne a lé, akkor abból a vízből pótoljuk, amiben a karfiol főtt. Kb: 1-1,5 dl lé kell alája.
  6. Az almát, a burgonyát és a karfiolt rétegesen a húsra tesszük.
  7. Fólia alatt kb. egy órát, fólia nélkül még egy 20 percet sütjük.
  8. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1621
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

"Valahol olvasott" recept feljavítva... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...