Almás körtelekvár ánizzsal és mézzel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
275
kcal
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1100
kcal
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 107.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.3 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 298.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
275
kcal
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 431.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 293.3 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 1195.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 121 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 453 micro
Összesen
1100
kcal
- 0% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A gyümölcsöket megpucoljuk, és darabokra vágjuk. Egy tálban locsolgatjuk az egyik citrom levével.
- A gyümölcsöket egy vastag aljú lábasba tesszük, és elkezdjük nagy lángon főzni. Gyakran megkeverjük. Hozzáadjuk az ánizst, a mézet és a cukor felét. Kevergetve tovább főzzük.
- Ha a gyümölcsök jó puhának tetszenek, a tűzről levéve, botmixerrel pépesítjük. A citromkarikákat kivesszük előtte.
- Ha igényünk szerinti állaga van, visszatesszük,és újra elkezdjük forralni.
- Ha felforrt, megkóstoljuk, ha nem találjuk elég édesnek, mehet belemég a többi cukor, és 10-15 percet kevegetve forraljuk.
- Az üvegnek és a tetőnek már sterilen készen kell állnia. Forrón üvegbe töltjük, rácsavarjuk a tetőt, és 5 percre fejre kell állítani, majd mehet a száraz duntszba másnapig.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 12812
- Feltöltés dátuma: 2012. október 14.
Ajánló
Aki szereti a körtét kicsit fűszeresen.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Maradt pár körtém, alma meg mindig van itthon. Próbálkoztam fűszeres lekvárt készíteni belőle. A fűszerezést meg így gondoltam. Egy üveg nem probléma, ha nem lenne jó.