Almás-kéksajtos csirkefalatok
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
936
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
1868
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 72.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1870 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 702 mg
-
Nátrium 645 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 233.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
936
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105 g
Zsír
-
Összesen 145.8 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 367 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3740.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 663 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 1405 mg
-
Nátrium 1289 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 466.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 315 mg
-
Retinol - A vitamin: 447 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
1868
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellet megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk.
- Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
- A csirkemellett sózzuk, nagyon finoman borsozzuk, vaj és olívaolaj keverékén hirtelen megsütjük.
- Az almát vajon áfforgatjuk, és félpuhára pároljk.
- Egy jénait vékonyan kikenünk vajjal. Rátesszük a csirkemell szeleteket, a vékonyra vágott párolt almát, a durvára vágott diót, és rámorzsoljuk a kéksajtot.
- Negyed órára előmelegített sütőbe rakjuk, amíg a sajt meg nem olvad.
- Azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 487
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 24506
- Feltöltés dátuma: 2011. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
A gyümölcs-hús kombó az egyik kedvencem. A gyümölcs-sajt a másik. Így együtt meg egészen fenségesek. Szerintem nem kell mellé köret, mert az almára olvadt sajt, és a közte megbújó diódaraboket fölösleges párosítani bármivel is. Ha mégis szeretnénk mellé valamit, akkor én ezzel próbálkoznék. A készítési idő a hűtőtől a tálalásig 20 perc, körülbelül annyi, amíg egy félkész-vagy üveges kaja elkészül, csak ez finom, egészséges, és semmi mű nincs benne.:)