r
Nosalty Logó

Almás-kakaós kocka

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
nyihaj
Almás-kakaós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 1177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy kisméretű tepsit (25 x 18 cm) kibélelünk teljesen sütőpapírral, majd vékonyan átolajozzuk.
  2. Összevegyítjük a száraz hozzávalókat.
  3. A tojásfehérjéből habot verünk.
  4. A nedves hozzávalókat összekeverjük, a fehérjehabbal fellazítjuk.
  5. Az előző masszához adjuk a száraz hozzávalókat, és egyneművé keverjük.
  6. 150 fokon, légkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. Az eredeti oldalon 30 percet írnak, de 20 perc után érdemes figyelni és tűpróbával ellenőrizni. Ne szárítsuk ki!
  7. A sütőből kivéve 5 percig hagyjuk a tepsiben, majd a papírral kiemeljük és hagyjuk kihűlni. 12 kocka lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 37512
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.

Ajánló

Nagyon finom, jó szívvel ajánlom! Almapüré helyett nagyon jó a sűrű almalekvár is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy angol oldalon találtam a receptre, de variáltam a lisztekkel, hogy gluténmentes legyen, elhagytam a cukor egy részét, almalekvárt használtam... magamévá tettem egészen :) nagyon finom, puha, könnyű sütemény lett a végeredmény. Este sült ki, amikor én már sosem eszem, de ebből 3 szeletet... jajh! Igazi uzsonnás dobozba való finomság, azaz összekeverem és más dolgom nincs is vele fajta - Anyukák álma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...