Almás-gyömbéres batyuk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samiya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
25g margarin179 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g tej6 kcal
A töltelékhez
A tetejére
Összesen
513
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 124.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 269 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
513
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1198.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 248.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 570 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 539 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 354 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
1022
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 241.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
- Lisztezett deszkán kb. 20x40 cm-es téglalappá nyújtjuk, és felkockázzuk.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük. Összekeverjük a gyömbérrel.
- Kiskanállal a tésztahalmok közepére halmozunk a töltelékből.
- A tészta széleit a simára kevert tojással megkenjük, majd a 4 csücskét középre hajtjuk.
- A közepüket összecsippentve sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
- A tetejüket a tojással megkenjük, és porcukorral meghintjük. Megsütjük, és rácsra téve hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 9 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3168
- Feltöltés dátuma: 2012. január 07.
Ajánló
Ha elég édes az alma, ki is hagyhatjuk a cukrot a tésztából, de a tetejét azért szórjuk meg vele! Ha nincs kedvünk, időnk a tésztával foglalkozni, használhatunk fagyasztott leveles tésztát, de szerintem ne sajnáljuk azt a pár perc plusz időt! :) Ha nem kedveljük a gyömbér ízét, helyettesíthetjük kevés fahéjjal vagy csak hagyjuk ki belőle!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Samiya
66 recept
Az alma és a gyömbér jól illenek egymáshoz. Ez a sütemény pedig egy csésze teához, kávéhoz passzol remekül. :)