Almás-diós papucs
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Adriennke26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
391
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
1954
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 69.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
391
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 120.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1344.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 412 mg
-
Nátrium 624 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.3 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 348.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 107 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 355 micro
Összesen
1954
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő 210 °C-ra.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, finomra reszeljük. A diót megdaráljuk.
- Az almát összekeverjük a dióval, a cukorral és a fahéjjal.
- A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel vágjuk 15 négyzetre. Felvert tojással megkenjük.
- Az almás tölteléket helyezzük a négyzetek közepére átlósan, a sarkokat pedig hajtsuk középre. A tészta tetejét kenjük meg tojással.
- Középső sínen kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9088
- Feltöltés dátuma: 2013. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Adriennke26
32 recept
Egy ebéd második fogása volt ez az egyszerű, de finom sütemény.