r
Nosalty Logó

Almás csirkemáj Nusika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás csirkemáj Nusika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5842 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    993 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5819 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 702 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    149 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4245.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    1921 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    966.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17525 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2979 micro
  • Kolin:
    1029 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17457 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 2105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1283 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat jól kiáztatjuk, hogy minél kevesebb vér maradjon benne, majd rusztikus darabokra vágjuk.
  2. Ezt követően meghámozzuk az almát, és közepes vastagságúra szeleteljük.
  3. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, melyet köménnyel meghintünk, és az almát. Közepes lángon, fedő alatt pároljuk. Ha az almát könnyedén szét tudjuk nyomni a fakanállal, hozzáadjuk a májat és a fűszereket (a sót is!!!). Felöntjük a fehérborral, és fedő alatt -továbbra is közepes lángon- főzzük tovább.
  4. Ha teljesen megpuhult a máj, nagy lángon egy kicsit pirítjuk, hogy kérget kapjon.
  5. Bármilyen körettel fogyasztható, de mi leggyakrabban dödöllével tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2989
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámtól lestem el ezt az ételt, ő készítette gyakran, főleg vadászidényben vadmájból, és gyakran az almát körtével helyettesítette, ami másfajta zamatot kölcsönöz az ételnek. Tessék kipróbálni! Isteni finom! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...