Almás csirkemáj Nusika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
167g csirkemáj198 kcal
-
133g alma62 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
67g fehérbor55 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g majoranna2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
702
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
500g csirkemáj595 kcal
-
400g alma187 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2105
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
36.7g csirkemáj44 kcal
-
29.4g alma14 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
11g vaj79 kcal
-
14.7g fehérbor12 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
154
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1415.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 322.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5842 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 993 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 5819 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 67 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
702
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89 g
Zsír
-
Összesen 149 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 2048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4245.3 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 1639 mg
-
Nátrium 1921 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 966.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17525 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2979 micro
-
Kolin: 1029 mg
-
Retinol - A vitamin: 17457 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 712 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
2105
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1288 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 1283 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 15 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemáj
-
2 közepes db alma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
15 dkg vaj
-
2 dl fehérbor
-
1 db leveskocka
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 db babérlevél
-
2 kk majoranna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemájat jól kiáztatjuk, hogy minél kevesebb vér maradjon benne, majd rusztikus darabokra vágjuk.
- Ezt követően meghámozzuk az almát, és közepes vastagságúra szeleteljük.
- A vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, melyet köménnyel meghintünk, és az almát. Közepes lángon, fedő alatt pároljuk. Ha az almát könnyedén szét tudjuk nyomni a fakanállal, hozzáadjuk a májat és a fűszereket (a sót is!!!). Felöntjük a fehérborral, és fedő alatt -továbbra is közepes lángon- főzzük tovább.
- Ha teljesen megpuhult a máj, nagy lángon egy kicsit pirítjuk, hogy kérget kapjon.
- Bármilyen körettel fogyasztható, de mi leggyakrabban dödöllével tálaljuk. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2992
- Feltöltés dátuma: 2014. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Édesanyámtól lestem el ezt az ételt, ő készítette gyakran, főleg vadászidényben vadmájból, és gyakran az almát körtével helyettesítette, ami másfajta zamatot kölcsönöz az ételnek. Tessék kipróbálni! Isteni finom! :)