r
Nosalty Logó

Afrikai harcsa zsályával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Afrikai harcsa zsályával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.1 g

Zsír

  • Összesen
    211.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4832.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    2315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2547 kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket megmossuk, és bedörgöljük a só, a reszelt fokhagyma keverékével, és meglocsoljuk a citromlével.
  2. A tepsibe elhelyezünk 6 szelet bacont, erre a harcsafiléket.
  3. Megszórjuk zsályával, ráhelyezünk egy kiskanálnyi vajat, és befedjük a maradék baconszeletekkel.
  4. Az elkészült "szendvicseket" megkenjük tejföllel.
  5. Sütőben megsütjük. Amikor a tejföl kicsit színesedik, akkor már jó. (A hal nagyon hamar megsül, és túlsütni nem szabad, mert akkor szétesik.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11260
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.

Ajánló

Krémes krumplipürét és száraz fehérbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első karácsonyi menüm része volt, amikor a saját lakásunkban vendégül láttuk a szüleimet. Azóta is nagy sláger, különleges alapanyag, egyszerű, de elegáns, finom étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...