Áfonyás-szilvás morzsa
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
531
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2126
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 154.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
531
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 28.5 g
Zsír
-
Összesen 93.2 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1278.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 768 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 310.9 g
-
Cukor 169 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 616.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 757 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 968 micro
-
β-crypt 132 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 790 micro
Összesen
2126
kcal
- 3% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, ha légkeveréses, elég a 170 fok is.
- A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és ha túl nagy lenne, akkor még egyszer eldaraboljuk. Összekeverjük az áfonyát és a kimagozott, kis darabkákra vágott szilvát egy lábosba, belekanalazzuk az 50 g cukrot, a lisztet és a fahéjat. Állandóan kevergetjük, és ha már kellően átmelegedett (ez kb. 12 perc) átöntjük egy lapos sütőformába.
- Az olvasztott vajat, a zabpelyhet és az 50 g cukrot összekeverjük. A zabpelyhes keveréket rákanalazzuk a gyümölcsökre.
- Betoljuk a sütőbe 20 percre, hogy a teteje szép aranyszínű legyen.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 15x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4087
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.
Ajánló
Porcukorral édesített mascarponéval esszük vagy tejsodóval tálaljuk, de fagylalttal vagy pudingkrémmel is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ennek az édességnek pont az a lényege, hogy nem kell hozzá friss gyümölcs, lehet befőttből, fagyasztott gyümölcsökből is készíteni. Gyümölcsös édességekből ez az egyik kedvencem, mert nem igényel “földöntúli” hozzávalókat és a sütéssel együtt fél óra alatt kész. Ezalatt még az édes mascarponét is kikeverem, amivel tálalhatom.