r
Nosalty Logó

Áfonyás-szilvás morzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Áfonyás-szilvás morzsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2126 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 531 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 2126 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, ha légkeveréses, elég a 170 fok is.
  2. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedeljük, és ha túl nagy lenne, akkor még egyszer eldaraboljuk. Összekeverjük az áfonyát és a kimagozott, kis darabkákra vágott szilvát egy lábosba, belekanalazzuk az 50 g cukrot, a lisztet és a fahéjat. Állandóan kevergetjük, és ha már kellően átmelegedett (ez kb. 12 perc) átöntjük egy lapos sütőformába.
  3. Az olvasztott vajat, a zabpelyhet és az 50 g cukrot összekeverjük. A zabpelyhes keveréket rákanalazzuk a gyümölcsökre.
  4. Betoljuk a sütőbe 20 percre, hogy a teteje szép aranyszínű legyen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4087
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Ajánló

Porcukorral édesített mascarponéval esszük vagy tejsodóval tálaljuk, de fagylalttal vagy pudingkrémmel is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek az édességnek pont az a lényege, hogy nem kell hozzá friss gyümölcs, lehet befőttből, fagyasztott gyümölcsökből is készíteni. Gyümölcsös édességekből ez az egyik kedvencem, mert nem igényel “földöntúli” hozzávalókat és a sütéssel együtt fél óra alatt kész. Ezalatt még az édes mascarponét is kikeverem, amivel tálalhatom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...