Áfonyás sajttorta Szöszi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szöszi konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
Hozzávalók az alaphoz
Hozzávalók a rakományhoz
-
13g áfonya7 kcal
-
2g víz0 kcal
-
21g barna cukor79 kcal
-
3 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
Összesen
525
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
Hozzávalók az alaphoz
Hozzávalók a rakományhoz
-
150g áfonya86 kcal
-
24g víz0 kcal
-
250g barna cukor950 kcal
-
38 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0 kcal
Összesen
6315
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
Hozzávalók az alaphoz
Hozzávalók a rakományhoz
-
8.3g áfonya5 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
13.8g barna cukor53 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
27.7g mascarpone112 kcal
-
11.1g tejföl22 kcal
-
9.1g tojás11 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
Összesen
350
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
525
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 90.9 g
Zsír
-
Összesen 435.2 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 959 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3412 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 567 mg
-
Nátrium 2128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 515.3 g
-
Cukor 334 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 441 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1442 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 512 mg
-
Retinol - A vitamin: 1414 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 869 micro
Összesen
6315
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók az alaphoz
Hozzávalók a rakományhoz
-
15 dkg áfonya
-
3 evőkanál víz
-
25 dkg barna cukor
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
50 dkg mascarpone
-
200 ml tejföl
-
3 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
Hozzávalók az alaphoz
- A sütőt előmelegítjük (villany 200 fok, légkeverős 180 fok).
- Egy 20x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- A kekszet az olvasztott vajjal keverjük össze, és egyenletesen terítsük a tepsibe. Nyomjuk le jó erősen egy kanál hátával.
- Süssük 10 percig, aztán hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók a rakományhoz
- Az áfonyát 2 evőkanál vízzel és 1,5 dkg cukorral tegyük fel főni, lassú tűzön. Időnként keverjünk bele. Forraljuk 2 percig.
- 1 evőkanál vízbe keverjük el az étkezési keményítőt, és adjuk az áfonyához. Amint visszaforr, vegyük le, és hűtsük ki.
- A mascarponéhez keverjük hozzá a többi hozzávalót.
- A krémsajtos keverék felét öntsük a kekszalapra, és kanállal pöttyözzük rá az áfonyaszósz felét. Mehet rá a krém másik fele. Csorgassuk rá a maradék áfonyaszószt, és egy kanál végével húzzunk bele örvényeket.
- Süssük a tortát 10 percig (180 fokon villany), majd vegyük le a hőfokot (110 fok, villany), és süssük 30 percig. Kapcsoljuk le a sütőt, de a tortát hagyjuk a sütőben 1 órán át, aztán nyissuk ki a sütő ajtaját, de a torta maradjon benne még 1 órát. Végül szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.
- Tegyük hűtőbe 3 órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 6507
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 24.
Ajánló
Folyamatosan hűtőben tartva 5 napig áll el, ezért kiváló desszert lehet családi-baráti összejövetelek alkalmával, mivel 2-3 nappal előbb elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szöszi konyhája
14 recept
Szeretem és keresem az újdonságokat. Bár nem követem naprakészen az új sütemény, édesség trendeket, de van még tervem, amit ki szeretnék próbálni. Ilyen volt az Áfonyás sajttorta is. Már egy ideje nézegettem és készülődtem, hogy elkészítsem. Most sort kerítettem rá, és nagyon tetszik az ízvilága.