r
Nosalty Logó

Áfonyás sajttorta Szöszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szöszi konyhája
Áfonyás sajttorta Szöszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a rakományhoz

Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a rakományhoz

Összesen 6315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a rakományhoz

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    435.2 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3412 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    2128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.3 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    441 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1442 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 6315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a rakományhoz

Elkészítés

Hozzávalók az alaphoz

  1. A sütőt előmelegítjük (villany 200 fok, légkeverős 180 fok).
  2. Egy 20x30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  3. A kekszet az olvasztott vajjal keverjük össze, és egyenletesen terítsük a tepsibe. Nyomjuk le jó erősen egy kanál hátával.
  4. Süssük 10 percig, aztán hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a rakományhoz

  1. Az áfonyát 2 evőkanál vízzel és 1,5 dkg cukorral tegyük fel főni, lassú tűzön. Időnként keverjünk bele. Forraljuk 2 percig.
  2. 1 evőkanál vízbe keverjük el az étkezési keményítőt, és adjuk az áfonyához. Amint visszaforr, vegyük le, és hűtsük ki.
  3. A mascarponéhez keverjük hozzá a többi hozzávalót.
  4. A krémsajtos keverék felét öntsük a kekszalapra, és kanállal pöttyözzük rá az áfonyaszósz felét. Mehet rá a krém másik fele. Csorgassuk rá a maradék áfonyaszószt, és egy kanál végével húzzunk bele örvényeket.
  5. Süssük a tortát 10 percig (180 fokon villany), majd vegyük le a hőfokot (110 fok, villany), és süssük 30 percig. Kapcsoljuk le a sütőt, de a tortát hagyjuk a sütőben 1 órán át, aztán nyissuk ki a sütő ajtaját, de a torta maradjon benne még 1 órát. Végül szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Tegyük hűtőbe 3 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 6507
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 24.

Ajánló

Folyamatosan hűtőben tartva 5 napig áll el, ezért kiváló desszert lehet családi-baráti összejövetelek alkalmával, mivel 2-3 nappal előbb elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás sajttorta Szöszi konyhájából
Szöszi konyhája 14 recept

Szeretem és keresem az újdonságokat. Bár nem követem naprakészen az új sütemény, édesség trendeket, de van még tervem, amit ki szeretnék próbálni. Ilyen volt az Áfonyás sajttorta is. Már egy ideje nézegettem és készülődtem, hogy elkészítsem. Most sort kerítettem rá, és nagyon tetszik az ízvilága. 

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz

Hozzávalók a rakományhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...