r
Nosalty Logó

Áfonyás-mandulás galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Áfonyás-mandulás galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3020 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 756 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    167 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 3020 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk a porcukorral, mandulával, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojással összegyúrjuk. Fóliába csomagolva pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát kettévesszük, egyenként pár mm vastag körré nyújtjuk sütőpapíron. Megszórjuk áfonyával, barna cukorral ízlés szerint. A szélén pár centis peremet hagyjunk, ezt visszahajtjuk. A sütőpapírral együtt tepsire csúsztatjuk, és előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A szeletelt mandulát csak az utolsó 5 percben dobjuk rá, hogy ne égjen meg. Hasonlóképpen járunk el a másik tésztadarabbal is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1400
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 07.

Ajánló

Érdemes a tésztát sütőpapíron kinyújtani, mert nagyon lágy a tészta, még 1 napos pihentetés után is, de ez így van rendjén, ilyennek kell lennie. Ha sütőpapíron nyújtjuk, könnyen át tudjuk csúsztatni a papírral együtt a tepsire, viszont ha lisztezett deszkán tesszük ugyanezt, onnan elég nehéz lesz a tepsire költöztetni. Ebből az adagból 2 db, egyenként kb. 20 cm átmérőjű galette lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-mandulás galette
Szofika 104 recept

A legtutibb nyári desszert: bármilyen gyümölccsel készíthetjük, a tészta pihentetését leszámítva félóra alatt megvan az egész, és imádni fogja mindenki. Melegen, langyosan a legjobb, mikor a tészta még ropogós, a krém pedig langyos, szinte folyik. Abbahagyhatatlan!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...